Zaměstanecké benefity-kontrola

• (neregistrovaný)

13. 10. 2010 11:17

Dobrý den, poskytujeme zam-cům příspěvek na dovolenou do 20 000 za rok. Zam-nec přinese fa za dovolenou, my proplatíme buď přímo CK nebo zam-nec uhradí v hotovosti a my proplatíme jemu. Nyní v lednu plánuje jeden zam-nec jet na hory s tím, že nepojede přes CK, ale zajistí si ubytování sám přímo v Rakousku. Tudíž bychom měli od něj fakturu z rakouského hotelu na ubytování včetně permice na vleky (bylo by psáno na firmu...) Nenapadá mě nic, co by tomu mohlo bránit...snad jen kurz, kterým budu přepočítávat-pravděpodobně zam-nec uhradí na místě a my pak proplatíme. MOhu proplatit v eurech (přepočet v den platby) nebo musím proplácet v CZK? Nebo mohl by být nějaký jiný problém??? Prosím o rady, díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 10. 2010 13:26

I. (neregistrovaný)

Re: zaměstanecké benefity-kontrola
      Velký problém je, že platíte přímo zaměstnancům. ZDP §6 odst.9 písm. d) říká, že musí jít o nepeněžní plnění. Tedy fakturu platit přímo poskytovateli té dovolené. Pokud dáváte peníze zaměstnanci, je to bohužel pro něj na dodanění + SP + ZP.

• 14. 10. 2010 12:00

abc (neregistrovaný)

Re: zaměstanecké benefity-kontrola
      Musí jít opravdu o úhradu převodem ? Máme fakturu, která je na firmu... je mi jasné, že mu nemohu poskytnout peníze s tím, aby si šel koupit zájezd a faktura nikde. Faktury platíme buď převodem..nebo v hotovosti, kdo mi dokáže, že fa platil zam-nec a že to za něj neudělal jednatel. V účtu máme výdajový pokladní doklad, kde peníze převezme CK. Nevystavujeme doklad, že dáváme peníze zam-ci. Nyní ale řešímne to, že si zam-nec uhradí hotově pobyt v Rakousku...to už by tedy byl problém. Jedině uhradit pobyt firemní kartou. Jedná se o zaměstnance, který je zároveň jednatelem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).