Re: Dohoda o PP
ještě dotaz..nekrátí se ta mzda, když se jedná o první "zaměstnání" po studiu ?
Přehled sazeb minimální mzdy při omezeném pracovním uplatnění zaměstnance:
* 90 % (7 200 Kč, resp. 43,30 Kč/hod.) základní sazby minimální mzdy, jde-li o první pracovní poměr zaměstnance ve věku 18 až 21 let, a to po dobu 6 měsíců ode dne vzniku pracovního poměru,
* 80 % (6 400 Kč, resp. 38,50 Kč/hod.) základní sazby měsíční minimální mzdy, jde-li o mladistvého zaměstnance,
* 75 % (6 000 Kč, resp. 36,10 Kč/hod.) základní sazby minimální mzdy, jde-li o zaměstnance, který je poživatelem invalidního důchodu pro invaliditu prvního nebo druhého stupně,
* 50 % (4 000 Kč, resp. 24,10 Kč/hod.) základní sazby minimální mzdy, jde-li o zaměstnance, který je poživatelem invalidního důchodu pro invaliditu třetího stupně, nebo o mladistvého zaměstnance, který je invalidní ve třetím stupni a nepobírá invalidní důchod pro invaliditu třetího stupně.
děkuji ! takže já spadám do těch 90%...ale jak mám chápat to omezené pracovní uplatnění ? jedná se o obsluhu čerp. stanice, po dvou dnech zaučení jsem fungoval sám..bylo mi ústně přislíbeno 53 Kč na hodinu , bohužel jsem podepsal dohodu aniž bych si všiml, že tam je uvedeno 37 Kč
37,- Kč/hod. neodovídá (nebo jste snad v část. invalidním důchodu? nebo něco podobného? Než podepíšete jakoukoliv dohodu, musíte si pořádně přečíst, co vlastně podepisujete. Záleží, zda jsou k tomu nějaké odměny, prémie, ohodnocení atd. To ale musí být napsáno v dohodě.
já už to taky vím a neřejte si slyšet, co jsem si vyslechl od mamky :-))) ne, invalida nejsem, odměny žádné, jen příplatky za soboty a neděle...moc Vám děkuji za radu, jen jsem chtěl vědět co a jak, chci se obrátit na Inspekci práce, nejen kvůli té výši odměny, ale i kvůli tomu, že mi nezaplatili správný počet hodin a taky mi strhli údajné manko, i když při mém nástupu nebyla provedena žádná inventura ..děkuji Vám a přeji hezký den
Já už jsem tam skončil, protože to se nedalo. Dohodnout jsem se zkusil, ale skončilo to zastrašováním a vyhrožováním. Takové chování mají i k ostatním zaměstnancům ale ti se bojí o stálou práci. Ještě jim to zkusím sdělit jednou písemně, ale pochybuji, že se domluvím. Doufám, že příště budu mít lepší ruku při výběru a dám si bacha :-))) Nashledanou
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 10. 2010 15:14
Dobrý den, může být v dohodě o provedení práce uvedena odměna ve výši 37 Kč / hod. ?