Re: Nezaúčtovaná VF z roku 2009 u odběra
me se to stalo nekolikrat a resilo se to tak, ze u dodavatele fakturu stornovali k aktualnimu datu a zaroven vystavili novou s aktualnim datem. Odberatel si zahrnul jen tu novou fakturu, dobropis ne.
Neni to uplne korektni (odberatel riskuje, pac si nezahrnovava ten dobropis), ale je to nejjednodussi.
urcite sem nekdo hodi i korektni postup.
nejedná se o případ u mne, ale u mého klienta, kterému zpracovávám DE, a klientů mám povícero,takže účtuji, zpracuji veškeré daně, mzdy, DPH, a také vystavím sestavy neuhrazených pohledávek a závazků a předám klientům, mám za to, že oni znají kontakty na své dodavatele či odběratele, já musím všechno vyhledávat,následně vysvětlovat, něco jiného je, starat se o jednoho klienta nebo třeba o 10 nebo o 15, možná, že bych vynaložila méně energie, kdybych si to zařízovala sama, a věřte, že v některých případech si to opravdu raději zařídím sama, a ráda uvítám i rady, jak si počínat díky
ještě mě tak napadlo, aby nebyl problém s DPH, neměla bych si od nich vyžádat písemné prohlášení v tom smyslu, že fakturu nemají ve své evidenci a tudíž si nemohli ani uplatnit DPH. A pak bych k tomu datu udělala storno a vystavila novou. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 10. 2010 16:35
Máte zkušenosti, prosím poraďte
V prosinci 2009 jsme vystavili fakturu, mám ji v pohledávkách, protože mi odběratel do dnešního dne neuhradil, ozvala jsem se upomínkou. Ihned mi paní volala, že tuto fakturu oni vůbec nemají - nedošla jim. Ptala se prý účetní co s tím a ta řekla, že by si nemohli uplatnit DPH a museli by předělat účetnictví roku 2009. Ať to nějak přeúčtujeme či co. My vedeme DE oni PÚ. Jistě jste se někdo s tím setkal, můžete mi prosím poradit jakou oni mají možnost?
Moc děkuji