Průměrná mzda pro úřad práce

• (neregistrovaný)

13. 10. 2010 18:18

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak mám postupovat při vystavení potvrzení pro úřad práce. Při propuštění zaměstnance jeho průměrná hodinová mzda pro daný kvartál činila 70,20 - po přepočtu dle vzorce a koeficientu mi vyšla průměrná čístá mzda 10.475,-- Kč. Ale v tomto kvartálu, měl zaměstnanec docela dost přesčasů a ještě tam měl i prémie, za dobře vykonanou práci a když jsem sečetla jeho čisté mzdy a vydělila počtem měsíců, tak mu jeho průměrná čistá mzda vyšla 21.122,-- Kč. A teď nevím co správně do zápočtového listu pro úřad práce uvést.
    Za odpověď předem mockrát děkuji Jana D

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 10. 2010 18:54

Jindra1 (neregistrovaný)

Re: Průměrná mzda pro úřad práce
      Pro úřad práce uvádíte mzdu z průměru předchozího čtvrtletí. Pokud ukončil zaměstnání k 30.9. , tak vycházíte z výdělku za 2.Q, nezáleží jestli je to ovlivněno odměnami. O tolik se mu pak zvýší podpora. Žádné průměry za rok, nebo jinak nepočítáte.

• 13. 10. 2010 19:43

DJana (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď, já si to taky tak myslím, ale zaměstnanec na ÚP prohlásil, že s průměrnou čistou mzdou nesouhlasí, tak mi s tama volali, ale paní mi nedokázala říct, jak se to počítá, nevíte náhodou odkaz na paragraf, který bych mohla zaměstnanci ukázat, že je to opravdu tak jak to mám?

• 13. 10. 2010 19:48

Líba (neregistrovaný)

Paní byla zřejmě úřednice jak se patří.

Konkrétně je to § 356, odst. 3), ale je dobré si přečíst všechny §§ 351 - 358.

• 13. 10. 2010 21:23

yx (neregistrovaný)

A nemá to spíš než úřednice na Úřadu práce vědět tahleta paní "mzdová účetní", která to vypočítávala ????

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).