Re: Průměrná mzda pro úřad práce
Pro úřad práce uvádíte mzdu z průměru předchozího čtvrtletí. Pokud ukončil zaměstnání k 30.9. , tak vycházíte z výdělku za 2.Q, nezáleží jestli je to ovlivněno odměnami. O tolik se mu pak zvýší podpora. Žádné průměry za rok, nebo jinak nepočítáte.
Moc děkuji za odpověď, já si to taky tak myslím, ale zaměstnanec na ÚP prohlásil, že s průměrnou čistou mzdou nesouhlasí, tak mi s tama volali, ale paní mi nedokázala říct, jak se to počítá, nevíte náhodou odkaz na paragraf, který bych mohla zaměstnanci ukázat, že je to opravdu tak jak to mám?
Paní byla zřejmě úřednice jak se patří.
Konkrétně je to § 356, odst. 3), ale je dobré si přečíst všechny §§ 351 - 358.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 10. 2010 18:18
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak mám postupovat při vystavení potvrzení pro úřad práce. Při propuštění zaměstnance jeho průměrná hodinová mzda pro daný kvartál činila 70,20 - po přepočtu dle vzorce a koeficientu mi vyšla průměrná čístá mzda 10.475,-- Kč. Ale v tomto kvartálu, měl zaměstnanec docela dost přesčasů a ještě tam měl i prémie, za dobře vykonanou práci a když jsem sečetla jeho čisté mzdy a vydělila počtem měsíců, tak mu jeho průměrná čistá mzda vyšla 21.122,-- Kč. A teď nevím co správně do zápočtového listu pro úřad práce uvést.
Za odpověď předem mockrát děkuji Jana D