Re: Hlídačenka na vnuka
Já to slyším poprvé a to jsem v branži hooodně dlouho.
Bude to podle toho, že si to zaškrtává zaměstnanec a podepisuje,že žije s ním v domácnosti.
Opravdu? :-) To překvapilo zase mě. Já znám samozřejmě ošetřovné i OČR, ale lidé, kteří v tomto nedělají, užívají výraz hlídačenka. Snad odjakživa, co si pamatuji.
Tak snad to nikdo zkoumat, dcera má zřejmě i pro sociální dávky nahlášenou samostatnou domácnost...
No tak to vidíte, ať si to dobře rozmyslí, dnes je zrovna na novinkách článek, že ODS chce , by zneužívání dávek bylo konečně trestným činem. Nelze být jednou samoživitelka a když se mi to nehodí, tak zase žít s někým ve společné domácnosti. Naštěstí tyto informace už mají sociálky propojené, takže by na to měli přijít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 10. 2010 12:57
Dobrý den, může si vzít zaměstnankyně hlídačenku na vnuka, když je její dcera nemocná (samoživitelka)? Bydlí v jednom domě, ale zda je splněná společná domácnost nevím, hospodaří si každá sama.
děkuji