Re: §10 ZDPH-text na faktuře??
Musíte na fakturu uvést DIČ slovenského plátce (konstruuje se jinak než u nás, raději si u něj ověřte). Poté mu na fakturu neuvedete DPH, ale napíšete text:
"Zdanitelné plnění je v souladu s § 10 zákona o DPH fakturováno bez daně. Plátce, kterému bylo plnění poskytnuto, je povinen daň z přidané hodnoty odvést svému místně příslušnému úřadu".
Pokud byste pracovali pro neplátce, musíte se bohužel na Slovensku zaregistrovat k dani a odvést ji tam.
>>Jaký přesně text se uvádí na faktuře, když my jako
>>plátci DPH fakturujeme práce na nemovitosti na
>>Slovensku
>>české firmě plátci DPH. Nikdy jsem to nedělala.
>>Můžete
>>mi prosím poradit?
>
>dle § 10 je místo plnění tam, kde se nemovitost
>nachází.
>vzhledem k tomu, že se jedná o dva plátce ČR, musí
>se
>jeden příhlásit k plátcovství v SR a odvést dph tam.
>podle toho i fakturace
Re: §10 ZDPH-text na faktuře??
Plátce, kterému my budeme fakturovat se nechce přihlásit k DPH na Slovensku, takže tak budeme muset učinit my. I v tomto případě napíšu na fakturu naše přidělené Slovenské DIČ a text: Zdanitelné plnění je v souladu s § 10 zákona o DPH. Daň z přidané hodnoty byla odvedena místně příslušnému úřadu na Slovensku.
Je to takto v pořádku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 10. 2010 8:48
Jaký přesně text se uvádí na faktuře, když my jako plátci DPH fakturujeme práce na nemovitosti na Slovensku české firmě plátci DPH. Nikdy jsem to nedělala. Můžete mi prosím poradit?