Srážky exekuce

• (neregistrovaný)

15. 10. 2010 13:11

dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se postupuje v případě, že má zaměstnanec více exekucí. první v pořadí je nepřednostní, další je přednostní a třetí je nepřednostní. Je správný postup ten, že nejdříve ztrhnu 1/3 na nepřednostní a v okamžiku, kdy obdržím přednostní, tak ztrhávání nepřednostní zastavím a začnu řešit onu přednostní ze 2/3 a po zaplacení kompletní přednostní pohledávky se vrátím zpět k první nepřednostní? Nebo se určení pořadí a výše ztrhnutých částek řeší jiným způsobem? Předem děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 10. 2010 13:20

Janča117 (neregistrovaný)

Re: srážky exekuce
      Nepřednostní platíte dál z první třetiny, přednostní začnete platit z druhé třetiny, až zaplatíte první nepřednostní, doplatítte tu přednostní z obou třetin, potom začnete hradit tu třetí.

• 15. 10. 2010 13:21

Janča117 (neregistrovaný)

Oprávněnému z třetí exekuce dejte na vědomí, že je v pořadí a musí čekat.

• 15. 10. 2010 18:47

barborka (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď. Dnes by totiž byly řečeny další dvě varianty. Někdo to dělá tak, jak jsem psala v dotazu, druhá zase byla, že musím 1/3 podělit všemi nepřednostními pohledávkami, a tyto poměrné části poté rozeslat a stejně tak i u přednostních. takže jsem se do toho všeho zamotala a nevěděla jsem, co z toho je vlastně správně. ještě jednou moc děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).