Technický průkaz k vozidlu

• (neregistrovaný)

15. 10. 2010 16:47

Dobrý den, mám ještě jeden dotaz, koupil jsem auto do podnikání v AAA - mám kupní smlouvu, fakturu, povinné ručení. Od prodejce jsem nedostal ani velký ani malý techničák s tím, že mi ho pošlou do měsíce (mám jen kopii velkého). Můžu s tímto autem jezdit? Stačí mít při případné kontrole u sebe jen kopii faktury a kupní smlouvu? Nějak si nejsem jist.... děkuji za odpovědi..... Ještě do kdy je povinnost při koupi auta registrace na dopraváku?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 10. 2010 22:57

Zorka (neregistrovaný)

Re: Technický průkaz k vozidlu
      Podle mě je značně podezřelé, že Vám nedali malý techničák! Bez toho bych tedy nejezdila!!! Převod se musí udělat co nejdřív,ale termín neznám, ale k tomu musíte mít velký techničák. Oni mohou auto odhlásit a rovnou se tam musí napsat, na koho auto převádějí. Vám pak pošlou velký techničák a vy pak jdete na evidenční kontrolu - kontrolují číslo motoru atd. a hned vzápětí na přihlášení auta. Musíte už mít taky sjednané povinné ručení.
      Nebo Vám mohou dát velký techničák rovnou s plnou mocí k odhlášení. To ale jen v případě, že je auto registrováno ve stejném okrese. Nebo byste musel jet do toho města, kde bylo auto registrováno a pak na inspektorát, kam patříte vy.
      Doufám, že jsem to nenapsala moc komplikovaně.
      Zora

• 16. 10. 2010 12:02

Pepík (neregistrovaný)

Povinné ručení mám, ale děsí mě to, že nemám ani jeden techničák a že budu čekat měsíc. Tak nevím, co na to policajti, když mě zastaví.

• 17. 10. 2010 11:27

¨Jindra1 (neregistrovaný)

já jsem taky kupovala auto u AAA, nejsem si 100%jistá, ale mám dojem, že jsem jezdila jen s kupní smlouvou, protože oni zajistí všechno , včetně přepisu malého techničáku. Já jsem navíc velký techničák potom musela poslat jim, až do doby splacení úvěru mám jen kopii.

• 17. 10. 2010 11:32

Pepík (neregistrovaný)

Díky všem....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).