Re: soukromá cesta služebním autem
Za PHM za ujeté soukromé km (dle průměrné spotřečby z technického průkazu x cena PHMx ujeté km) musíte zase odvést DPH, protože tyto pHM nesloužili k ekonomické činnosti. Notebook můžete klidně prodat, jen pozor na to komu, pokud by to byla osoba spřízněná (osobně či ekonomicky-zaměstnanec), musíte použít cenu obvyklou.
Re: soukromá cesta služebním autem
Děkuji za odpověď, ještě jsem se chtěla zeptat ty PHM bych účtovala aktuálně kdy se to událo, ale známý říkal,že se to dělá jednou za rok a musím ještě ponížit náklady za auto o 10%, dalšíproblém vidí v tom, aby se nemuselo vrátit část DPH z akontace.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 10. 2010 14:32
Prosím o radu,jsem OSVČ vedu DE splatila jsem leasing a začala v září používat auto i k soukromím účelům, prosím o radu jak správně zaúčtovat DPH.Ještě dotaz ohledně vyřazení notebooku nakoupeného v roce 2000 s odečtem DPH můžu ho prodat za 1000Kč + DPH. Nevím za jak dlouho mohu notebook bez problémů vyřadit z evidence. Děkuji