Re: Úmrtí OSVČ - prosím V.e.n.d.y
Dobrý den,
doporučuji vzít lonské přiznání, podívat se na tabulku D, na zůstatky financí a zásob a podle toho navázat letošek. Důležité je zdanit všechny pohledávky, i ty, které ještě nejsou zaplacené. Se skladem zase podle toho, co bylo bylo vykázáno v tabule D jako zásoby + přírůstky - úbytky letos. Měla byste je podle inventury zdanit, jestli to byly skutečně zásoby.
Použít výdaje % z příjmů sice můžete, ale jen pokud byly v roce 2009 zdaněny všechny pohledávky, závazky - jinak dodatečné přiznání a pak teprve můžete
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 10. 2010 10:36
Dobrý den,
budu v rodině zpracovávat přiznání k DPFO za letošek, živnostník, bez zaměstnanců, bez DPH, nikdo nebude pokračovat. Zřejmě jen pár faktur,
určitě méně než 100 tis. Kč, pro nemoc se neprovozovalo, ale činnost nebyla přerušena.
Něco málo o účetnictví vím, ale daňovou evidenci jsem nikdy nedělala, prosím, poraďte mi, stačí sečíst faktury a použít % na náklady, nebo se musí udělat při ukončení činnosti ještě nějaké specifické operace? Měl v domě menší sklad, předpokládám, že byl ve výdajích, ale nevím to jistě, jeho hodnotu těžko odhadnout, pro jiného by asi neměl cenu, jsou to různé zvláštní součástky, neprodejné. Auto na firmu, odepsané, staré 10 let.
Byla bych Vám velmi vděčna, kdybyste mi poradila, na co nemám zapomenout, resp. kde bych něco k této problematice na netu našla.
Předem Vám děkuji. Milena