Re: ještě jednou auto leasing oprava
Od pojišťovny jsem žádné vyrozumění nedostal. Dnes jsem tam byl a řekli mi, že to mají s autoopravnou vyřešené. Já jsem dostal fakturu od autoopravny, s celkovou částkou tzn. základ + DPH. Autoopravna chce po mě zaplatit DPH. Už chápu, že si DPH uplatním a pak zašlu na autoopravnu, ale co ten základ? Dávám do nákladů? I když jsem ho nehradil?Díky moc
Ne, základ do nákladů nedáváte. Od servisu byste měl tedy dostat fakturu, kde bude k úhradě jen to DPH. Možná tam vyznačí, že již bylo částečně hrazeno pojišťovnou.
takže bych dala do výdajů + DPH
uhradila servisu zbytek
od pojišťovny bych chtěla sdělení, že plnění poskytli servisu - aby po Vás někdy nechtěli doplatit ten rozdíl
udělala bych pak zápočet - daňový výdaj /tj. základ/ proti daňovému příjmu - plnění od pojišťovny
Možná se nás natvrdlých dnes více, ale ten zápočet
to myslíte
vytvořit nějaký doklad zápočet?
zápočet = započtení pohledávky a závazku v jednom dokladu
tzn. výdej x příjem = nic nevydávám a zároveň nic nepřijímám
mělo by to být v nepeněžním deníku - nevím jak vám to program umožňuje
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 10. 2010 12:19
Rád bych se ještě zeptal, psal jsem niže. Vedu DE, pokud si dám do nákladů fakturu, kterou mi vystavila autoopravna, dám ji tam celou i základ do nákladů? Promiňte, že se tak ptám, ale nerozumím tomu. Zdá se mi ,že já si uplatním do výdajů odpočet, který nezaplatím autoopravně krom DPH to autoopravna po mě chce. A co z faktury ten základ? To dostane autoopravna od pojišťovny. A já si ten základ z faktury taky dám do výdajů?