Re: Prosím, mám správně dovolenou?
Nárok na dovolenou mu vznikne: pokud máte celoroční nárok 20 dní -tak 8,5 dne a pokud máte celoroční nárok 25 dní-tak 10,5 dne dovolené.(počítáte 5 měsíců: květen-září).
Nevyčerpanou dovolenou proplatíte v poslední výplatě průměrem. Při počítání průměru musíte dovolenou vyloučit z peněz i hodin. Taktéž pokud by měl nějaké náhrady (omluvená placená absence....).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 10. 2010 23:44
Dobrý večer,
prosím Vás o kontrolu, jestli mám správně vypočítanou dovolenou:
Zaměstnanec - HPP od 1.5.2010, ale k dnešku odchází dohodou. Je zaměstnaný na normální pracovní dobu 8 hodin denně, první tři měsíce odpracoval celé, ale v srpnu měl čtyři dny dovolené a v září jeden, za říjen do dnešního dne odpracoval taky všechno, neměl dovolenou.
Na kolik dnů má nárok na dovolenou se u něho počítá - 1/12 za každých 21 odpracovaných dnů, je to tak? Ale teď mám guláš - bude nebo nebude se mu počítat srpen, když odpracoval jen 18 dní? Takže bude mít nárok na 5 nebo jen 4 dvanáctiny, v případě, že by tam srpen nepatřil?
A potřebujeme vystavit potvrzení o průměrném výdělku pro úřad práce. Tak průměry pro náhrady spočítám z jeho hrubé mzdy a z odpracovaných hodin bez toho, co byla ta jeho čerpaná dovolená? To je 33.277,- Kč a 488 hodin z měsíců červenec až září, tedy 68,19 průměrný výdělek - je to tak správně?
A až budu vystavovat poslední výplatu za říjen, tak mu musím proplatit zbývající dovolenou, je to tak?
A to budu počítat - ten průměrný výdělek 68,19 x kolik hodin dovolené mu celkem zbývá k čerpání?
Prosím o radu, jestli můžu takhle postupovat, v těch dovolených si ještě moc jistá nejsem...
Děkuji moc, Míša.