Re: Zálohovka
vy jste dodavatele, nebo ne? Vy platci jste. Ale ONI - odberatele jestli jsou platci.
dle meho nazoru byste mela opravit DD ktery jste vystavila chybne a ke druhe platbe byste mela take vystavit DD, zvlastne pokud jste pravnicka osoba. A jestlize se neozyvaji, pak byste je mela kontaktovat a vyresit.
Prosím Vás,to mám udělat opravné nebo dodatečné DPH když opravím původní zálohovku ze dne 31.8. ? Když teda opravím ten DD, který bude vyšší ZD? Musím přece odvézt daň z přijaté platby nebo ne? Proto jsem vystavila ten DD i když špatně. Mám vlastně asi ještě čas na DPH, že jo ??
Pro vystavení DD k přijaté záloze se řídíte tím, kolik Vám přišla úhrada. I když jste vlastne vystavila zálohu na částku nižší (jak to chápu) vystavujete DD doklad k tomu co Vám přišlo na účet. Takže máte DD k záloze správně. To že měla výt částka jiná, buď pořešte dohodou, aby poslali další částku (v podstatě doplatek) nebo zase podle dohody zvýšíte další zálohu, aby se Vám srovnalo, co máte ve smlouvě. Pokud to není z hlediska obchodního tragedie a majitel (vedoucí) nepožaduje doplatek do smluvené výše, nechala bych být. Na konečném dokladu vyúčujete to, co skutečně přišlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 10. 2010 12:53
Dobrý den, máme ve smlouvě fakturaci na etapy, z toho 2 zálohovky a jednu konečnou FA, která se přehoupne do následujícího roku. Já jsem vystavila ZF na částku, která je uvedena ve smlouvě bez daně a po obdržení peněz jsem vytvořila DD, kde byla uvedena daň a základ (což je špatně, protože základ měl být v hodnotě zálohovky dle smlouvy) a který jsem poslala na odběratele a nikdo se neozval. jsme plátci DPH a tyto fakturace provádím po delší době než čtvrtletně. Další FA má být na 55% díla a také se uvádí bez DPH, teď nevím jak postupovat a zda musím opět vytvořit DD a zda mi stačí jen pro mě s tím, že odvedu DPH nebo jak to zúčtovat? Děkuji.