Re: přeplatek nemoci
Opravit se to přímo musí - zaměstnanci bych to vysvětlila a v nejbližší mzdě bych tuto náhradu mzdy za 1 den zadala mínusem.
Loni jste tak ošidila OSSZ na soc.poj., teď jim to vrátíte. Předpokládám, že poté následovala nemocenská od OSSZ, protože pokud ne, nejspíš byste měla špatně i jeho mzdu (možná jste mu mu za ten den nevyplatila mzdu)
Re: přeplatek nemoci
Děkuji moc za odpověď. Zaměstnanec byl nemocný přes měsíc, začal marodit 15 dní před koncem a já mu proplatila i náhradu za 31., tj. 1 den, který hradila OSSZ. Směnu tedy neodpracoval a tudíž mu nezáleží mzda. Prý se částka za chybně proplacený den musí zahrnout do vyměřovacího základu a dodatečně odvést SP,ZP a daň z příjmu. Moc tomu nerozumím. Domnívala jsem se, že stačí náhradu odečíst a odvést OSSZ, tak jak uvádíte.
Jaký postup je správný? Díky za Váš čas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 10. 2010 13:03
dobrý den,
kontrolou jsem zjistila,že jsem v loňském roce zaplatila zaměstnanci navíc jeden den náhrady za DPN. Pomůže mi někdo prosím objasnit, jaké dopady bude mít moje chyba na odvody z mezd?
Dá se toto opravit?
Díky za pomoc.