Re: kouření na pracovišti
>>Dobrý den, prosím a malou radu. Jsme firma asi o 50
>>zaměstnancech s toho pár zaměstnanců ,nekuřáku, se
>>ohání
>>zákonem, který říká že pokud je na pracovišti třeba
>>jen jeden nekuřák mělo by být kouření zakázáno. Chci
>>se
>>zeptat, já jakožto zaměstnavatel jsem povinen
>>vyhradit
>>těmto kuřáků prostor na kouření?? děkuji za odpověd.
>>
>>Bárta
>
>Domnívám se, že ne. Jsou firmy, kde se na kouření
>odchází a štípá přerušení. Opravdu na pracovištích, kde je
>třeba jen jeden nekuřák, je kouření zakázáno.
Udpověď je správná dle zákona. Kdesi na netu byla také takováto otázka s odpovědí:" Napřed si zajistěte jako nekuřák nové místo a pak teprve protestujte." Tak si vyberte.
jako zaměstnavatel jste povinen zajistit dodržování ZP a dalších právních předpisů, trvat a kontrolovat zákaz kouření v prostorách, kde pracuje byť i třeba jen jeden nekuřák, nejste povinen žádné místo vyhriozovat, když se rozhodnete, jste oprávněn v prostorách firmy kouření úplně zakázat.Přece nebudete platit zaměstnance za to, že si udělají 10x za směnu rauch pauzu a budou někde postávaqt, čudit a házet vajgly kolem sebe.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 10. 2010 13:33
Dobrý den, prosím a malou radu. Jsme firma asi o 50 zaměstnancech s toho pár zaměstnanců ,nekuřáku, se ohání zákonem, který říká že pokud je na pracovišti třeba jen jeden nekuřák mělo by být kouření zakázáno. Chci se zeptat, já jakožto zaměstnavatel jsem povinen vyhradit těmto kuřáků prostor na kouření?? děkuji za odpověd.
Bárta