Re: valutový účet
K 31.12. se to přepočte a rozdíl je buď zisk nebo ztráta, ale pro jistotu bych si zkontrolovala transakce během roku - zda je mám všechny se správným kurzem.
Re: valutový účet
Dobrý den, mohla byste mi ještě poradit? Naše firma si dohodla s jinou firmou kurz k jakému budou přepočítávat faktury při úhradě. Já teď nevím, jak mám postupovat v účetnictví, protože denní kurz je jiný, než na který jsme se dohodli s jinou firmou. Když zadám denní kurz, tak budeme mít veliké kurzovní náklady oproti toho kurzu, na který se dohodli oni.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 10. 2010 15:42
Nevíte někdo, jak si poradit s valutovým účtem a pokladnou k rozvahovému dni? Na začátku roku byl dán vklad na eurový účet, přepočítal se na koruny, během roku se účet pohyboval. Na konci roku budu mít určitý zůstatek na účtě, ale bohužel ho mám teď v korunách v mínusech, přitom v euro tam jsem stále v plusu. Zřejmě dělám někde chybu, tak prosím o radu. Hanka