Re: Odhadkyně chce rozpočet
Zkuste to vzít obráceně - pokud by po Vás někdo chtěl půjčku na určitou věc, také byste chtěl vědět, kolik ta věc bude stát. Nejen jak bude vypadat.
Dům se dá postavit při stejné projektové dokumentaci za 2 miliony i za 4 miliony - záleží na materiálech a na vybavení. Např. bílou plastovou vaničku do sprchy od Ravaku můžete mít z "klasického" obchodu za cca 5.tis.Kč, ale např. i šedivou z výprodejového obchodu v Příbrami za 500,-Kč.
Určitě to není o lenosti.
Já to chápu, ale ona má vše, z čeho ten RD bude postaven, jaká budou okna, apod, v té zprávě. A nechce detaily-viz vybavení koupelny, ale ty hlavní, hrubé práce. Tak je mi divné, že si to neumí spočítat. Mě se ten rozpočet může lišit na jaře taky o statisíce. Dík
To bude asi ten problém - jedna firma udělá hrubou stavbu za milion, druhá za milion a půl. Ona neví, jestli si vyberete dražší nebo levnější firmu.
Většinou banky chtějí pro posouzení úvěru také smlouvy o dílo nebo budoucí smlouvy o dílo s dodavatelem stavby - originál , položkový rozpočet a harmonogram prací - originál.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 10. 2010 19:12
Dobrý den,
prosím o radu. Minulý týden jsem předala odhadkyni jedno paré projektové dokumentace k rodinnému domu, aby na jeho základě udělala odhad, na jehož základě nám banka půjčí peníze. Dnes mi odhadkyně volala, že chce po nás rozpočet ke stavbě RD. Bohužel rozpočet ještě nemáme hotový - dle našeho názoru je ještě brzo tento dělat, když ještě nevíme, kdy poprvé kopneme. Cenové nabídky se budou dělat průběžně.
Myslíte, že to je jen lenost odhadkyně, která si odhad může udělat na základě zprávy k dokumentaci, kde má vše názorně vypsané nebo opravdu je toto potřeba?
Díky moc