Re: pracovní smlouva
Nevím, kdo jak vstával, ale pokud je pracovní poměr uzavřen na dobu určitou, tak tím dnem pracovní poměr končí. Další den by vás nikdo neměl do práce pustit, natož vám přidělit práci. Nic se automaticky nepřevádí, pouze pokud by zaměstnavatel chtěl, aby vám smlouva přešla na dobu určitou, tak by vám dal změnu pracovní smlouvy. Jen v případě, že by vám přidělil práci i po tomto datu, čili vědomě, tak by se PP na dobu určitou změnil na dobu neurčitou. Ale musela by to být vůle zaměstnavatele.
Re: pracovní smlouva
>>>dobrý den, chci se zaptat, jak je to když mi končí
>>>smlouva např. 20.10.2010 a zaměstanavatel mi neposlal
>>>novou smlouvu bud na dobu určitou, nebo neurčitou.
>>>Slyšela jsem, že se automaticky převede na dobu
>>>neurčitou.
>>>děkuji
>>
>>dnes je 20.10., takže je možné, že dnes obdržíte od
>>zam-tele potvrzení o zaměstnání a Váš PP skončí
>
>děkuji no vidím, že jste vstala dnes levou nohou..
nevím, z čeho tak usuzujete, ale je to Váš názor
> a když by nastala situace, že mi skončil prac.poměr
>18.10.2010 a já nemám ani výpověď, ani novou smlouvu,
>tak je situace jaká??
pokud jste měl/a PP do 18.10. a 19.10. jste nastoupil/a do zaměstnání a byla Vám přidělena práce (a i dnes pracujete), potom se automaticky stala Vaše PS z doby určité na dobu neurčitou
(tuto změnu si můžete nechat potvrdit písemně, pokud nebudou chtět písemně, přesto je to platné a Váš PP je nyní na dobu neurčitou)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 10. 2010 9:06
dobrý den, chci se zaptat, jak je to když mi končí smlouva např. 20.10.2010 a zaměstanavatel mi neposlal novou smlouvu bud na dobu určitou, nebo neurčitou. Slyšela jsem, že se automaticky převede na dobu neurčitou. děkuji