Re: Kdo dával výpověď za alkohol ?
a co takhle to řešit ok.zrušením PP dle § 55/1 b? Nepotřebujete žádné vytýkací dopisy, ale musíte mít zdokumentováno, kolikrát, od kdy do kdy nebyl v práci, co zaměškal, jakou škodu Vám tím způsobil,aby odůvodnění toho rozhodnutí bylo dostatečně odůvodněno. Možná, když to s ním projednáte, včetně povinnosti uvést v potvrzení o zam. tento důvod a tím ztrátu nároku na podporu, tak třeba podepíše dohodu bez uivedení důvodu a zbavíte se ho hned a bez zbytečného papírování.
je dobré mít v prac.řádu klauzuli o následcích požívání alkoholu v práci, před nástupem, případně absence.
Děkuji moc pájo, mám pro něj Dohodu o rozvázání a když se nedohodneme, vyřeším to tedy okamžitým zrušením PP. O tom potvrzení o zaměstnání jsem také přemýšlela, on bude chtít jít určitě na úřad práce a když ztratí nárok na podporu, třeba se mu v hlavě rozsvítí a přestane i pít - samozřejmě mám na mysli v práci. Jdu na to. Moc moc díky.
nejde mi do hlavy, jak ho chcete propustit - na základě čeho?
vytýkací dopisy jste nepsali, bral si dovolenou, ale dovolenou nařizuje zam-tel, Vy jste mu ji v případě nepřítomnosti bez problémů napsali, takže nemá žádná áčka...
kdybyste mu za každnou nepřítomnost napařili neomluvenou absenci , tak už by to bylo jiné, ale v tomto případě - co máte tedy zdokladované (kolikrát jste mu dali dýchnout - dává dýchat oprávněná osoba)?
Tak, situace je taková, že toto pondělí, úterý, středa nenastoupil do práce, dovolená je zamítnuta, takže mu dáme áčka. Zítra, jestli se tedy dostaví, dostane dýchnout. Ano dovolenou jsme mu dávali, protože sliboval, že už se to nebude opakovat. Bohužel opakuje. Ano dává mu dýchat majitel. Sdělí mi i kdy to bylo.
Nevím, zda tedy mohu postupovat tak, jak psal pája.
Ale moc děkuji.
já se omlouváím, přehlédl jsem to s tou dovolenou, takže nyní má 3 A, na § 55 musí být nejméně 5 A, čili pokud počkáte na 5 A, tak máte důvod bez problémů. Jak jste dokumentovali nebo nedokumentovali Alk., je další věc, pokud nepřijde na směnu a dostaví se po několika A a ještě pod vlivem, tak by to byl další podpůrný argument.
S tou dohodou to ale platí, když mu to vysvětlíte, tak třeba podepíše a máte ho z krku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 10. 2010 11:37
Dobrý den,
mám vytvořit výpověď pro zaměstnance, který posledního půl roku zůstává měsíčně tři až čtyři dny doma, jelikož je tak opilý, že nenastoupí do práce. Bere si dovolenou. Nadřízený jej chce ke dnešku propustit. Poradíte mi někdo nejschůdnější variantu ? Nemám vytýkací dopisy, napsala bych asi Dohodu o rozvázání platnou dnešním dnem. Když ji nepodepíše, budu muset vytvořit výpověď dle § 52, ale musíme mu dát opět dýchnout. Což zítra, když se uráčí dojít do práce, dýchat bude a nadýchá. Moc děkuji za zkušenosti a rady.