Re: Alimenty na nezletilého
Tak aspoň,pokud jsem já žádala o alimenty,vždy se posuzuje Váš příjem ,pro 2 děti to dělalo asi 1/4 PLATU PRYČ,ale je třeba i říct,co jste doma nechal...a samozřejmě uvést své náklady na bydlení,půjčky máte přece na nezbytné věci...klidně můžete na studenta počítat z platu 15000 čistého i 2500-3000 Kč,taky záleží,jestli studuje SŠ nebo Vš,koleje,prostě co má to dítě za náklady..vaše auto se taky bere v úvahu,ale je rozdíl auto staré nebo nové BMV,takže se ptají i jak staré je to auto atd,vždycky je tam rozpětí,záleží i na soudci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 10. 2010 12:49
Prosím nevíte někdo jaké náklady jsou uznatelné pro výpočet částky, z které bude rodič hradit alimenty na nezletilého studenta? Jsou to jen náklady na bydlení nebo ještě něco? Majetek nemám, auto staré z r. 1993 (cca 15 tis. Kč)...... Bydlím v podnájmu a musel jsem ti vzít půjčku, abych si alepoň koupil postel, nádobí atd.... protože jse všechno nechal doma. Jak postupuje soud?