Re: výpočet nemocenské POHODA
>>>dobrý den, chci zkusit vypočítat mzdu v pohodě kdy je
>>>zaměstnanec celý měsíc nemocný. Takže když zadám , že
>>>nemoc je od 1-31.10.2010, tak mi k výplatě vyjde 2062
>>>Kč, je to správně? a kolik prosím vás pošle okresní
>>>správa nemocnému za zbytek nemoci. Hrubá mzda je
>>>12000
>>>kč. děkuji
>>Byla by lepší prům.hodinová mzda,pak se to dá
>>spočítat.
>
>69,23x90%=62,31x60%=37,38x56 hod=2094,-Kč, nevím v čem se lišíme,ale vlastně nevím jestli pracujete 5dní/40 hod.,jestli taky nepracoval část směny než onemocněl. Kolik pošle OSSZ nevím, záleží co bude na Příloze, kde jsou příjmy za poslední rok.
Průměr musí být ze 3.Q.2010 při nemoci v říjnu. Myslím, že Pohoda má na přelomu čtvrtletí drobný problém, musí se nejdříve vystavit mzda na toho človíčka bez nemoci,program vytvoří nové průměry a pak mzdu vymazat,zadat nemoc a je to dobře,jen při přechodu na nové průměry Q/Když chci průměr vědět pro kontrolu výpočtu,tak to dělám,jak jsem napsala/. Zkuste a napište, jak to dopadlo,Pohoda to bude mít dobře,to se vsadím. Počítá nemoc ze správného průměru,tedy Vy máte špatný,nebo z 2.Q. Já se zatím pokusím propočítat tu nemocenskou.
A to jste počítala ručně?Teď jsem to zkoušela,musela jsem vystavit u nemocného fiktivní mzdu za 10/10 bez nemoci, byl tam průměr jiný než ve mzdách za 3.Q., pak jsem jí smazala vrátila nemoc a znova nechala spočítat a bylo to dobře s průměrem za 7-9,který se používá pro 4.Q.Nechte si vytisknout seznam průměrů pro 4.Q.2010 po té spočtené fiktivní mzdě.Tam bude ten průměr,který budete použivat pro 4.Q.Ručně nic nepřepisujte,Pohoda to umí docela dobře.
ano, jakmile vystavím tu mzdu za říjen, tak vidím ten průměr 68,18
a ještě se zeptám, jak jste mi poslala ten odkaz, tak do kolonky počet kalendářních dnů probíhající nemoci vyplním počet dnů na které nepřipadá svátek nebo víkend?? a jak to, že za 4-14 den mi tam vyšlo 800 Kč, když my jako zaměstnavatel mu máme podle pohody poslat těch 2062 (nebo 2094) Kč. ještě jsem nemocného neměla tak tady maturuji:) .
To teda jo, máte v tom guláš, chcete si spočítat nemocenskou nebo náhradu mzdy za DPN, náhrada mzdy,kterou počítáte a platíte Vy je za 1.-3.prac.den -0 Kč a 1.-14.prac.den to co nám vyšlo, pak od 15. dne pokračuje nemocenská,kterou vyplácí OSSZ a počítá se dle té kalkulačky a budou tam všechny kal.dny nemoci od 15.dne včetně takže 17 dní včetně so,ne a Sv tedy celkem to bude 31 dní,ale náhrada se počítá jen za prac.dni. Nevím jestli jsem srozumitelná
tak jsem zkusila i tuhle kalkulačku a ta je přehledná, ale z čeho jsem teda jelen je, proč mi na tom předchozím webu vyšla jiná částka, asi to tam zadávám špatně, každopádně je to asi jedno, at už Vás netrápím, důležité je tedy, že vím, že zaměstnanec od nás dostane 2062 kč a od Ossz 3638 kč, je to tak?
Předpokládám, že to možná nebude tzv.na korunu stejné,ale souhlasím, jen se ještě zeptám u toho nemocného máte ve mzdě za 9/10 jaký průměr?Nechci Vás už trápit,jen pro jistotu,ale já na Pohodu spoléhám a dělá mi vše dobře,někdy dokonce kontroluje ona mě.
Ano, to bude ono ve mzd.listě je průměr použitý v 7-9 vypočtený z příjmů za 4.-6.-2.Q.,používaný ve mzdách za 7-9, tedy ten co Vám vyšel za 10/10 budete používat pro zbytek roku teda 4.Q. tj.10-12. Pohoda to má dobře.Už jasné? Ve mzdovém listě je uveden průměr používaný pro ten měsíc,kde je napsaný,ale spočtený z předchozího čtvrtletí. Hezký zbytek dne, máte to v pořádku.Pohoda
m ten
>>průměr 68,18
>>
>>a ještě se zeptám, jak jste mi poslala ten odkaz, tak
>>do kolonky počet kalendářních dnů probíhající nemoci
>>vyplním počet dnů na které nepřipadá svátek nebo
>>víkend?? a jak to, že za 4-14 den mi tam vyšlo 800 Kč,
>>když
>>my jako zaměstnavatel mu máme podle pohody poslat
>>těch
>>2062 (nebo 2094) Kč. ještě jsem nemocného neměla tak
>>tady maturuji:) .
>To teda jo, máte v tom guláš, chcete si spočítat
>nemocenskou nebo náhradu mzdy za DPN, náhrada mzdy,kterou
>počítáte a platíte Vy je za 1.-3.prac.den -0 Kč a
>1.-14.prac.den to co nám vyšlo, pak od 15. dne pokračuje
>nemocenská,kterou vyplácí OSSZ a počítá se dle té
>kalkulačky a budou tam všechny kal.dny nemoci od 15.dne
>včetně takže 17 dní včetně so,ne a Sv tedy celkem to bude
>31 dní,ale náhrada se počítá jen za prac.dni. Nevím
>jestli jsem srozumitelná
asi moc nerozumím,ale když do těch kolonek v odkazu vyplním výdělek za 12 měsíců, takže nějakých 144000 tis, pak průměrná hrubá mzda za předchozí kalendářní čtvrtletí je 36 000 tis. Nemocný je celý měsíc říjen, tak do třetí kolonky vyplním 17 dní a do čtvrté kolonky 10 dní?? a co ta pohoda, je to v pořádku, že mi na říjen nevypočítá průměr za 7-9 měsíc /2010? děkuji moc za ochotu a za trpělivost. A hlavně nechápu, proč je vypočítána i náhrada mzdy za pracovní den do 14. kalendářního dne?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 10. 2010 13:48
dobrý den, chci zkusit vypočítat mzdu v pohodě kdy je zaměstnanec celý měsíc nemocný. Takže když zadám , že nemoc je od 1-31.10.2010, tak mi k výplatě vyjde 2062 Kč, je to správně? a kolik prosím vás pošle okresní správa nemocnému za zbytek nemoci. Hrubá mzda je 12000 kč. děkuji