Re: Účetní literatura
nedělala jsem účto 9let,proto bych chtěla začít úplně od začátku, nejdřív nějakou literaturu a pak i to školení, ale chtěla bych už být připravená ať vím o čem se mluví. Prostě nechci nastoupit někam s tím, že jsem účetní a pak neumět nic, měla jsem takovou kolegyni a byly z toho jen trapasy....
Rozhodně nelitujte peněz a zaplaťte si kurz účetnictví (školení vám moc nepomůže). Literatura je fajn, ale je to "suché". 9 let je dlouhá doba, ono se to z hlavy vykouří, pokud jste neměla žádnou praxi. Já jsem si zaplatila kurz sama v době, kdy jsem už v účtárně pracovala, ale byl to velký kolektiv, takže práce byla jen specifická a přestože mám i "školu", tak až teprve kurz mi "otevřel" oči. Opravdu užitečně vynaložené peníze. Ted dělám účetnictví celé pro několik firem a jsem naprosto spokojená. Ale holt učit se musíme pořád...
>>>>Ahoj, není to tu sice téma jako takové,ale
>>>>snad...mohl
>>>>by mi někdo poradit s odbornou literaturou pro
>>>>účetní?Mám sice z účta maturitu,ale nikdy jsem to
>>>>prakticky
>>>>nedělala,vždycky jen administrativu.Teď si musím
>>>>najít
>>>>něco jiného a potřebuji se "dovzdělat".Nebo alespoň
>>>>autora, který je dobrý těch knih a publikací je
>>>>strašně
>>>>moc a jsou poměrně drahé,tak ať nekoupím úplně
>>>>blbě.Díky moc
>>>
>>>publikace od ANAG
>>>ale spíš by to chtělo školení, kurz - jak dlouho jste
>>>to nedělala?
>>
>>nedělala jsem účto 9let,proto bych chtěla začít úplně
>>od začátku, nejdřív nějakou literaturu a pak i to
>>školení, ale chtěla bych už být připravená ať vím o
>>čem se
>>mluví. Prostě nechci nastoupit někam s tím, že jsem
>>účetní a pak neumět nic, měla jsem takovou kolegyni a
>>byly z toho jen trapasy....
>
>Rozhodně nelitujte peněz a zaplaťte si kurz účetnictví
>(školení vám moc nepomůže). Literatura je fajn, ale je
>to "suché". 9 let je dlouhá doba, ono se to z hlavy
>vykouří, pokud jste neměla žádnou praxi. Já jsem si
>zaplatila kurz sama v době, kdy jsem už v účtárně
>pracovala, ale byl to velký kolektiv, takže práce byla jen
>specifická a přestože mám i "školu", tak až teprve kurz
>mi "otevřel" oči. Opravdu užitečně vynaložené peníze.
>Ted dělám účetnictví celé pro několik firem a jsem
>naprosto spokojená. Ale holt učit se musíme pořád...
Dobrý den, třeba já si taky kupuji knihy z Grady, protože jsou hezky srozumitelně napsané a jsou tam i příklady na procvičení, a taky jsou v docela rozumné cenové relaci, což bylo pro mě třeba rozhodující, když jsem po škole byla nezaměstnaná a potřebovala jsem se ještě něco doučit.
Kurz k účetnictví by byl ale vážně dobrý, ale taky doporučuji podívat se tady na dotazy a odpovědi na tomto fóru, protože jsem se tu taky hodně naučila už od zkušených účetních a jejich rady jsou k nezaplacení.
Míša.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 10. 2010 14:07
Ahoj, není to tu sice téma jako takové,ale snad...mohl by mi někdo poradit s odbornou literaturou pro účetní?Mám sice z účta maturitu,ale nikdy jsem to prakticky nedělala,vždycky jen administrativu.Teď si musím najít něco jiného a potřebuji se "dovzdělat".Nebo alespoň autora, který je dobrý těch knih a publikací je strašně moc a jsou poměrně drahé,tak ať nekoupím úplně blbě.Díky moc