Re: plátce DPH příjmy s 0% pokračování
musíte opravdu nastudovat zákon, § 76 krácení atd. bez toho se do problematiky nikdy nedostanete a můžete dělat jen další a další
chyby, které mohou mít vážnénásledky. já bych nedávala do jednoho Q, ale udělala bych dodatečná přiznání. příjmy z pronájmu s 0 sazbou-neplátci, dávám do ř. 50, pak poměrem tržeb z jednotlivých řádků v čitateli, ku poměru tržeb + právě tato osvobozená plnění z ř. 50 ve jmenovateli vypočítám koeficient. to se dělá na konci roku, přepočítává se z údajů všech přiznání za celý rok. vyjde koeficient a ten je zálohovým pro celý další následující rok. takže přepočet koeficientu z mých 12 přiznání za rok 2010 bude zálohový pro rok 2011.
Re: plátce DPH příjmy s 0% pokračování
A není tedy jedno zda dám dodatečné nebo zda to dám do jednoho když se to bere za celý rok?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 10. 2010 15:10
Prosím o radu: klient plátce DPH má kromě tržeb kde odvádíme DPH i příjmy z pronájmu kde je 0% DPH. JIž
vím, že se musí tyto příjmy zobrazovat v přiznání DPH, ale mám problém s tím, že jsem je od začátku roky v
přiznání neměla, co s tím? mám je ted dát do 3 q všechny?
vždy jsem to dělala tak, že když měl klient doklady
kde bylo DPH 0% dávala jsem nezahrnovat do přiznání DPH,
což bylo asi špatně, je tedy správně, že musí jít do přiznání DPH uplně vše? nechápu moc proč, když je to stejně 0.
>Je to na dodatečné DP k DPH za jednotlivá čtvrtletí,
>musíte sledovat koeficient a případně krátit DPH na
>vstupu. Doporučuji nastudovat zákon o DPH.
Není to prkotina, je to důležitá problemtika do ketré se musíte vnořit. Počítá se poměr mezi příjmy zatíženými DPH a osvobozenými a tímto vypočítaným koeficintem musíte krátit přijatá plnění. Studujte studujte, než bude pozdě. Poku tato plnění naběhla až letos, tak ten problém vyřešíte. § 76 Zákona o DPH
Můžu tedy ty 0% DPH dát ted všechny do 3 q abych nemusela dělat dodatečné? Musím tedy dávat i všechny dokaldy výnosové i nákladové tak aby vše šlo do DPH, to jsem netušila, pak nechápu proč je v systému možnost ve fakturák i v pokladně PN neřazavovat do DPH. se z toho už zblázním.