Re: chyba v účetnictví
Oni jako fyzické osoby časově nerozlišují výdaje, ale s.r.o.ano. Takže pokud Vám nyní vystavili faktury za rok 2009, a Vy na tyto služby nemáte dohadnou položku v nákladech 2009, jsou tyto služby v roce 2010 nedaňové. Služby za rok 2010 mohou být daňové. Upozorňuji na ceny obvyklé, protože jde o personálně propojené subjekty.
špatně jsem to asi formulovala, z minulým rokem asi nic neudělám, napadá mě pouze opravné přiznání (měla jsem o tyto faktury větší náklady), ale myslela jsem si,že faktury za rok 2010 za zprostř. by zrušili a peníze, které jsem jim za tyto faktury vyplatila přes banku , bych zaúčtovala na zálohu ke společníkům
Myslela jsem si to.
Potíž je v tom, že že asi žádná valná hromada nerozhodla o rozdělení zisku.
Jako zálohy to nemůže zůstat, protože zálohy na podíl na zisku jsou zakázány.
Já bych doodvedla srážkovou daň z podílu na zisku (dopočítala ), opravila tiskopis o srážkové dani na finanční úřad. A stejně by to ovlivnilo HV.
Nejsem ale právník a nevím, jak by se chovalo dodatečně schválené rozdělení podílu na zisku ( vůbec nevím jestli to jde ).
Pokud budete vymýšlet jiné způsoby, berte, že to máte zaúčtováno na jiných účtech, je to vidět v rozvaze.
Pokud nejsou plátci, tak jim to ještě letos můžete spravit, ale ne zálohou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 10. 2010 22:01
Společníci fakturovali minulý rok a letos firmě(s.r.o. plátce DPH) služby(obchodní zastoupení) jako fyzické osoby.
Mám udělat dodatečné DPPO a letošní faktury, samozřejmě taktéž zaplacené zaúčtovat na zálohy?
Poraďte prosím jak z toho ven?