Výpověď z organizačních důvodů

• (neregistrovaný)

21. 10. 2010 10:55

K 1.12. jsem dostal jsem výpověď z organizačních důvodů (§52) s nárokem na odstupné. Pokud odejdu k 1.11. dostanu o měsíc vyšší odstupné. Předtím jsem byl nepřeržitě zaměstnán 28.let. Nevíte někdo jak to bude se započtem této doby pro důchod. Jestli by pro mě nebylo lepší odejít až k 31.12.2010? Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 10. 2010 11:27

xy5

Re: výpověď z organizačních důvodů
      datumy máte nějaké špatné
      pokud jste dostal výpověď, tak odejdete poslední den v měsíci
      nemůžete si sám diktovat, kdy chcete odejít - resp. můžete, ale pak to bude dohodou a třeba bez odstupného
      celých 28 let budete mít započítáno na důchod - nebo jak jste to myslel s tím zápočtem?
      Abyste měl přehled o odpracovaných letech a také, zda máte vše správně zdokladováno na důchod, zažádejte si o výpis na ČSSZ v Praze: Informativní osobní list důchodového pojištění (viz: www.cssz.cz, sekce důchodové pojištění - IOLDP)

• 21. 10. 2010 13:50

peda (neregistrovaný)

výpověď je k 30.11. od 1.12. budu bez prace protoze oddeleni se rusi. Mam ale moznost odejit uz 31.10. s tim, ze odstupne bude o jeden mesic vyssi (tak je to v kol.smlouve). Pokud pak pujdu na prac. urad bude se mi zapocitavat do duchodu cely rok 2010 nebo jenom 10 (resp.11) měsicu?
      dle kol. smlouvy mohu dostat vypoved podle §52 i k 31.12. ale odstupne bude pouze zakladni t.j. podle zak. prace.
      Co je pro me lepsi - prachy nebo zapocet celeho roku?

• 21. 10. 2010 14:07

Líba (neregistrovaný)

Myslím, že pokud nejdete do důchodu příští rok, tak je to jedno.
      Předpokládám, že zatím nemáte nové místo, ale půjdete na ÚP. Důchodově pojištěny jsou podle § 5, odst. 1
      n) osoby vedené v evidenci úřadu práce jako uchazeči o zaměstnání po dobu, po kterou jim náleží podpora v nezaměstnanosti....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).