Re: kdy uplatnit DPH?
Děkuji za rychlou odpověď. Dodavatel vede právě účetnictví. Napsala jsem jim a požádala o vystavení daňových dokladů, ale i když mi je pošlou, tak nevím jak postupovat, když na konečné faktuře je DUZP 30.9. Mám obavu, jestli si to opravdu můžeme nárokovat vše v 09/10.
Jestli máte obavy, můžete to nechat klidně do 10/10, na uplatnění máte 3 roky. A jak byla odečtená záloha na konečné faktuře - s DPH nebo jen částka? Vypadá to celé nějaké zmatené. A moc času na vyřešení nemáte....
Já bych uplatnila v 9/10. Částečně jste uhradili již v září, dodavatel fakturu vystavil také v září, doplatek uhrazený v říjnu. O proformě se přece neúčtuje. Měla jsem také takové platby, důležité kdy dodavatel má DUZP - tady je to září. Oni odvedli - vy uplatníte. A z hlediska uplatnění DPH je vcelku jedno, jestli na konečné faktuře účtují zálohu s DPH nebo ne (proběhlo v jednom měsíci)
No právě, já "blbec" jsem si toho DUZP vůbec nevšimla.
Na konečné faktuře jsou běžně vyčíslené položky za materiál, na konci položek je odečtena proforma tzn. ks:1,
cena za MJ:-166095, Dph: 20%, bez DPH: -166095, DPH: -33219,
s DPH: -199314,
V rozpisu částek po odpočtu - rek.DPH je to už bez té zálohy: základ:387555DPH:77511, celkem: 465066.
Celkem k úhradě: 664380,-
Uhrazeno zálohou: 199314,-
Zbývá uhradit: 465066,-
Děkuji Vám za ochotu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 10. 2010 7:52
Dobrý den, prosím Vás o radu, jak postupovat u uplatnění DPH v tomto případě:
Proforma faktura uhrazena částečně 3.9.10 a doplatek 11.10.10.
Nepřišly daň.doklady na platbu, ale rovnou konečná faktura vystavená v 10.měsíci s UZDP 30.9.10.
Mohu uplatnit celé DPH v 9.měs na základě konečné faktuty, když část zálohy byla zaplacena až v 10.měs? A mám požadovat daň.doklady na platbu?
Prosím o Vaše rady, toto řeším poprvé.
Děkuji.