Nákup v EU

• (neregistrovaný)

20. 10. 2011 17:43

Dobrý den

Mám takový dotaz. Mohu nakupovat značkové oblečení v německu nebo rakousku a zde prodávat? Náš dodavatel se nám seknul že je to velmi riskantní. Nejsem plátce DPH on ano. Nevím kde přesně dohledat o tomto informace tak se ptám vás.

Předem děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 11. 2011 13:27

Pavel.bisik (neregistrovaný)

Dobrý den,
      řekl bych (podle zkušenosti), že to bude stejné jako v mém případě - ohledně potravin.
      Nakupuji v Polském Makru (EU), stačilo mi nechat přeložit registraci k DPH a živnostenský list, poté je při každém nákupu informuji (požádám) před nákupem o vývozu potravin mimo Polsko a oni mi vystaví doklad o vrácení DPH (VAT) ten si i s kopií nákupu ponechají a při dalším nákupu mi vrátí (jejich) DPH v hotovosti.
      Při dalším nákupu proto aby bylo zřejmé (asi), že zboží opustilo Polsko.
      Zkušenost z Ikea podobná.
      Zboží dovezu do ČR (jakoby za cenu bez DPH) zatížím DPH platným u nás a prodám. DPH vrácené v Polsku je příjem do pokladny v cizí měně.

Toto je zkušenost z praxe, jinak to určitě uvidí účetní.

• 6. 12. 2011 14:25

Michal (neregistrovaný)

Dobrý den,
      mylím, že pokud nakupujete zboží v EU tak se stáváte automaticky plátcem DPH.
      Ale pokud zboží opravdu prodávat chcete, lze to řešit přes 3. osobu tedy místního plátce DPH. On nakoupí pod svým jménem, přidá si minimální zisk a DPH a Vám prodá. Vy si už naúčtujete plnou cenu.

(dle mého účetního plně legální řešení)

• 7. 12. 2011 0:17

Rop

Při pořízení zboží z EU je limit 326 000 Kč za kalendářní rok. To lze nakoupit bez nutnosti stát se plátcem DPH.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).