Dobrý den,
řekl bych (podle zkušenosti), že to bude stejné jako v mém případě - ohledně potravin.
Nakupuji v Polském Makru (EU), stačilo mi nechat přeložit registraci k DPH a živnostenský list, poté je při každém nákupu informuji (požádám) před nákupem o vývozu potravin mimo Polsko a oni mi vystaví doklad o vrácení DPH (VAT) ten si i s kopií nákupu ponechají a při dalším nákupu mi vrátí (jejich) DPH v hotovosti.
Při dalším nákupu proto aby bylo zřejmé (asi), že zboží opustilo Polsko.
Zkušenost z Ikea podobná.
Zboží dovezu do ČR (jakoby za cenu bez DPH) zatížím DPH platným u nás a prodám. DPH vrácené v Polsku je příjem do pokladny v cizí měně.
Toto je zkušenost z praxe, jinak to určitě uvidí účetní.
Dobrý den,
mylím, že pokud nakupujete zboží v EU tak se stáváte automaticky plátcem DPH.
Ale pokud zboží opravdu prodávat chcete, lze to řešit přes 3. osobu tedy místního plátce DPH. On nakoupí pod svým jménem, přidá si minimální zisk a DPH a Vám prodá. Vy si už naúčtujete plnou cenu.
(dle mého účetního plně legální řešení)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
20. 10. 2011 17:43
Dobrý den
Mám takový dotaz. Mohu nakupovat značkové oblečení v německu nebo rakousku a zde prodávat? Náš dodavatel se nám seknul že je to velmi riskantní. Nejsem plátce DPH on ano. Nevím kde přesně dohledat o tomto informace tak se ptám vás.
Předem děkuji za odpovědi