Re: Evidence na ÚP
osoby vedené v evidenci úřadu práce jako uchazeči o zaměstnání po dobu, po kterou jim náleží podpora v nezaměstnanosti nebo podpora při rekvalifikaci,28) a v rozsahu nejvýše tří let též po dobu, po kterou jim tato podpora v nezaměstnanosti nebo podpora při rekvalifikaci nenáleží, s tím, že tato doba tří let se zjišťuje zpětně ode dne vzniku nároku na důchod, doba, po kterou podpora v nezaměstnanosti nebo podpora při rekvalifikaci nenáležela před dosažením věku 55 let, se do ní započítává v rozsahu nejvýše 1 roku a nezapočítává se do ní doba účasti na pojištění podle § 6 odst. 1 písm
TeĎ jsem si volala na ÚP jelikož se mě to taky týká a ze zákona o důchod. pojištění mi to zcela jasné není a tam mi řekli, že pokud jsem v evidenci na úřadu práce a třeba už neberu žádné peníze od nich, tak prostě jsem pojištěná - SP i ZP platí oni. Je to prý ta evidence neomezená. Tak jsem teĎka z toho trochu zmatená.
No, když potřebujete vědět něco o důchodovém pojištění, tak nemá smysl volat na pracák. Jestli vám někdo řekl, že ÚP platí SP a ZP, tak o tom zřejmě moc neví. Stát je pouze plátcem zdravotního pojištění za uchazeče o zaměstnání.
Co se důchodového pojištění týká, tam je to tak, jak psáno výše.
§ 5, odst. 1 n)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 10. 2010 10:15
Jak je to prosím s dobou pojištění pro důchod při evidenci na ÚP?
Jaká doba se prosím započítává?