Souhrnné hlášení a služby

• (neregistrovaný)

22. 10. 2010 10:46

Dobrý den,
    jsen FO a za 8/2010 a 9/2010 jsem obdržel provize za služby v Německu.
    Jsem čtvr.plátce, takže hlášení podám čtvrt., elektronicky bez schránky a podpisu a tištěnou verzi dodám na FU?
    musí být na hlášení DIČ německé firmy nebo jsou tam jen mé údaje, jsem začátečník a nevím si moc rady?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 10. 2010 19:49

Ma (neregistrovaný)

Re: souhrnné hlášení a služby
      Nové lhůty pro podávání souhrnného hlášení
      Obecná lhůta pro podávání souhrnného hlášení se zkrátila z kalendářního čtvrtletí na kalendářní měsíc (§ 102 odst. 4 zákona o DPH).Pokud plátce, který uskutečňuje z intrakomunitárních transakcí pouze poskytnutí služeb podle § 9 odst. 1 zákona o DPH a podává souhrnná hlášení čtvrtletně, uskuteční v průběhu kalendářního čtvrtletí rovněž i dodání zboží do jiného členského státu osobě registrované k dani v jiném členském státě, je povinen začít podávat souhrnná hlášení samostatně za každý kalendářní měsíc. V tomto případě je plátce povinen podat souhrnná hlášení samostatně za každý kalendářní měsíc již za toto kalendářní čtvrtletí, a to od prvního měsíce tohoto čtvrtletí ve lhůtě do 25 dnů po skončení kalendářního měsíce, ve kterém dodal zboží. Plátce je povinen podávat souhrnná hlášení měsíčně až do konce kalendářního roku, ve kterém uskutečnil dodání zboží do jiného členského státu osobě registrované k dani v jiném členském státě (§ 102 odst. 6 zákona o DPH). Pokud plátce neuskutečnil v některém měsíci tohoto kalendářního roku žádné plnění do jiného členského státu, souhrnné hlášení za tento měsíc nepodává.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).