Re: Příjem 6000,-- Kč
Jste li zaměstnanec, jistě máte podepsané prohlášení u zaměstnavatele a ten za vás ročně zůčtovává daň.
V případě, že máte "bokem" nějaký příjem, který není sražen srážkovou daní (dividendy třeba) a je větší než 6tis, tak Vám zaměstnavatel nemůže toto zúčtování provést. Provedete si ho ve vlastní režiii. Zkuste konkrétně napsat o co vám jde.
No prodala jsem kočárek, sedačku, dětský oblečení,...za 34 tis., všechno v bazaru postupně od ledna až do října.
Vlastníte živnostenský list nákup a prodej zboží?
Vlastně prodáváte svoje osobní věci, přečtěte si zákon o dani z příjmu §4 písm c) : příjmy z prodeje movitých věcí. Osvobození se nevztahuje na příjmy z prodeje motorových vozidel, letadel a lodí, nepřesahuje-li doba mezi nabytím a prodejem dobu jednoho roku
Myslím si, že když jsou to vaše osobní věci, které prodáváte použité, tak bych to brala jako osvobozené daně. Evidentně neprodáváte 100 ks žárovek, které jste nakoupila za účelem prodeje. . . to už by bylo na povážení, jestli neprovozujete živnost :-) Nic bych nedanila ani nepřiznávala, dle mého není co.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 10. 2010 22:03
Dobrý večer, poradí mi někdo v kterém § je napsáno, že když mám zdanitelný příjem vyšší jak 6 000,--, že musím podávat přiznání k dani z příjmu fyzických osob? Nějak to nemůžu najít a takhle mi to říkala daňová poradkyně, teda jestli jsem ji dobře pochopila. Děkuji za odpověď.