Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 10. 2010 10:39
Dobrý den, prosím o radu zkušenější, dne 30.10.2010 mi končí RD souběžně jsem doposud OSVČ - internetový obchod. Abych kvůli jednomu dni (31.10.2010 - navíc to je neděle) nemusela platit SP a ZP, stačí přerušit na ten den živnost a nahlásit se jako osoba pečující o dítě do 7 let na zdrav. pojišťovnu a tak neplatit ani SP ani ZP za měsíc říjen? Dá se zároveň nahlásit začátek podnikání na hlavní činnost od 1.11.2010? Nebo jak to jinak udělat?
Další otázka souvisí s e-shopem - není náhodou potřeba, když na ten jeden den přeruším živnost, dělat inventuru? Přijde mi to zbytečné. Navíc, jakým způsobem se dá internetový obchod (podnikání) přerušit, stačí, když prostě ten den nepřijmu žádnou platbu? Je to neděle, takže to by mělo být v pohodě a nebo je potřeba nějak jinak třeba napsat poznámku do e-shopu, že ten den mám třeba dovolenou.
Pro někoho jsou to možná zbytečnosti, ale mě to bohužel leží v hlavě a nevím, pořádně, jak to správně udělat, tak jestli má někdo v této oblasti nějaké informace, budu ráda za každou.
Děkuji