Re: PROSÍM - MOC SPĚCHÁ dodání zboží do
Děkuji za vyčerpávající odpovědi - přeji klidný zbytek neděle.
Re: PROSÍM - MOC SPĚCHÁ dodání zboží do
Dobrý den,
do 3 země musíte vyvést na základě E-VÝVOZU ( elektronického vývozu) Nějaká spedice vám to musela udělat. Jinak zboží nemůže opustit naší zemi. A pokud opustilo bez vývozního dokladu. Musíte zboží zdanit.
Když máte vývozní doklad, tak by vám ta spedice měla poslat potvrzení ( elektronicky) , že byl vývoz ukončen, kde máte i datum výstupu. A máte i cenu co dáváte do hlášení. Bez tohoto dokladu by jste to neměla dávat do daní. A hlavně pokud do 90 dnů co byl vystaven doklad na vývoz, neprokážete vývoz , potom vám z CÚ příjde dopis na prokázání a vy do dalších 30 dnů neprokážete vývoz, tak musíte danit. Protože je to elektronicky , tak ty data co chodí na cú o vytvoření vývozního dokladu, tak i o uzavření vývozu chodí i na FÚ. FÚ si může veškerá data stáhnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 10. 2010 16:37
Dobrý den,
pokud naše firma (plátce DPH) dodá zboží do Číny (v ruce mám pouze vydanou fakturu), jak se mi to projeví v přiznání k DPH? Zdaňuji já nebo je faktura bez DPH? Je mi jasný jen opačný případ :-)
Děkuji moc.