Re: práce přesčas
Já Vám v tomto neporadím, ale poradím Vám, na co si taky dejte pozor - syn před 3 lety v Penny pracoval a máme dost zajímavou zkušenost - stávalo se mu, že v době, kdy byl v práci, mu vykazovali dovolenou. Když se ohradil, ta jejich "oblastní" slibovala, že to dá do pořádku... a v konečné fázi ho to stálo 8 dní dovolené, protože nic do pořádku nedala, nastoupil nový "oblastní" a na všechno se zapomnělo. Když není kniha docházek ani píchačky, je těžké cokoliv dokazovat. Tak předem varuji, pohlídejte si to.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 10. 2010 12:09
Dobry den
v nedavne dobe jsem nastoupila jako pokladni do prodejny Penny a v tomto retezci je zrejme bezna praxe ze zamestnavatel vubec neplati zadne prescasy, protoze nemame zavedene zadne pichacky ani sesit na vedeni dochazky a tak automaticky zamestnanci dostavaji smlouvou smluveny plat. Jenze problem je nasledujici, a me to uz docela stve, kazdy den jsem v praci minimalne o hodinu dele, vetsinou se po mě pozaduje abych prisla do prace minimalne o hodinu drive nez je cas smluveny smlouvou a odejit domu je mi dovoleno minimalne hodinu po case stanovenem smlouvou, kdyz jsou inventury nebo preceneni tak tam jsem prescas klidne i 4 hodiny a nikdo mi to nezaplati, vazne se mi nelibi ze bych mela nekde delat zadarmo, to bysme museli byt asi vazne uplne hloupy. A tak bych se chtela optat zdali se proti takovemuto jednani da nejak branit, nebo jestli pokud bych chodila do prace pouze v cas smluveny smlouvou jestli by ji kuli tomu mohli delat nejake problemy, nebo zda by mě mohli vyhodit. Jsm ještě ve zkušební době.