Práce přesčas

• (neregistrovaný)

25. 10. 2010 12:09

Dobry den
    v nedavne dobe jsem nastoupila jako pokladni do prodejny Penny a v tomto retezci je zrejme bezna praxe ze zamestnavatel vubec neplati zadne prescasy, protoze nemame zavedene zadne pichacky ani sesit na vedeni dochazky a tak automaticky zamestnanci dostavaji smlouvou smluveny plat. Jenze problem je nasledujici, a me to uz docela stve, kazdy den jsem v praci minimalne o hodinu dele, vetsinou se po mě pozaduje abych prisla do prace minimalne o hodinu drive nez je cas smluveny smlouvou a odejit domu je mi dovoleno minimalne hodinu po case stanovenem smlouvou, kdyz jsou inventury nebo preceneni tak tam jsem prescas klidne i 4 hodiny a nikdo mi to nezaplati, vazne se mi nelibi ze bych mela nekde delat zadarmo, to bysme museli byt asi vazne uplne hloupy. A tak bych se chtela optat zdali se proti takovemuto jednani da nejak branit, nebo jestli pokud bych chodila do prace pouze v cas smluveny smlouvou jestli by ji kuli tomu mohli delat nejake problemy, nebo zda by mě mohli vyhodit. Jsm ještě ve zkušební době.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 10. 2010 12:18

RenataH (neregistrovaný)

Re: práce přesčas
      Já Vám v tomto neporadím, ale poradím Vám, na co si taky dejte pozor - syn před 3 lety v Penny pracoval a máme dost zajímavou zkušenost - stávalo se mu, že v době, kdy byl v práci, mu vykazovali dovolenou. Když se ohradil, ta jejich "oblastní" slibovala, že to dá do pořádku... a v konečné fázi ho to stálo 8 dní dovolené, protože nic do pořádku nedala, nastoupil nový "oblastní" a na všechno se zapomnělo. Když není kniha docházek ani píchačky, je těžké cokoliv dokazovat. Tak předem varuji, pohlídejte si to.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).