Re: neuplatněné slevy na děti v min.lete
jenom dodám, že podmínkou je manželství už v uvedených letech
Re: neuplatněné slevy na děti v min.lete
A já ještě dodám, že jen Vaše čestné prohlášení stačit nebude. Musíte doložit rozsudek, který nabyl právní moci a ve kterém se píše, že děti (ty Vaše z 1. manželství) se svěřují Vám. Dále budete potřebovat potvrzení od Vašeho zaměstnavatele, že Vy jste děti neuplatnila (pokud zaměstnavatele nemáte, stačí to čestné prohlášení). Manžel může uplatnit děti vlastní a děti vyženěné, takže opravdu až od měsíce, kdy už jste byli celý měsíc manželé. On bude potřebovat od zaměstnavatele za ty roky potvrzení o zdanitelných příjmech. Také mě napadlo, že v těch letech bylo možné podat přiznání a udělat společné zdanění manželů, ale nevím, jestli toto lze takto zpětně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 10. 2010 18:56
prosím o radu. jsem podruhé vdaná a se současným manželem máme jednoho syna. vychováváme spolu ale i 2 děti z mého prvního manželství (mají odlišné příjmení od mého současného manžela). nyní jsem se dozvěděla, že manžel mohl uplatňovat po dobu co jsem byla na mateřské a následně rodičovské dovolené slevy na dani i na tyto dvě děti z prvního manželství. je možné toto uplatnit nějak zpětně na FÚ za roky 2007,2008,2009? pokud ano, stačí mi od zaměstnavatele manžela vyžádat kopii vyúčtování daně, které mu provedli a na základě toho podat dodatečné daňové přiznání? musím si asi tedy potom i sehnat formuláře platné v těch příslušných letech, že? díky