Re: Dpč- předčasný důchod
To se mi zdá jako pěkná blbost, nikdy se předčasný důchod nevyplácel. Pokud by to bylo pro lidi výhodnější, tak by hromadně končili v práci a odcházeli do předčasného. Snad to paní popletla, vždyť zatím se pořád s určitostí neví, jak to bude po novém roce.
Re: Dpč- předčasný důchod
Ano,pouze na DPP, ale myslím, že je myšleno, že v souč.době paní pracuje na DPČ a buď by s DPČ v listopadu skončila a šla od prosince do předčas.důchodu nebo by na DPČ pracovala dál a až do června (v podstatě by mohla i dále i při pobírání star.důchodu - tedy za předpokladu, že se nic nezmění v našich zákonech v tomto směru). Myslím, že ta její známá měla na mysli to, že pokud vláda neschválí nové zákony, údajně budou nové důchody jenom v základní výměře, ale kdo ví...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 10. 2010 21:03
Dobrý den prosím o názory a zkušenosti,
máme paní na DPĆ....5200,- výdělek/ měs.- inval.důch. 1.stupně.
Dnes volala, že by měla jít od 1.6.2011 do starobního důchodu.
Známá jí ale říkala...( má známou na sociálce), aby šla do předčasného...od 1.12.2010...že by to pro ní bylo lepší....teda myslela jsem, že čim déle tím lépe...ale prý se to bude od nového roku jinak počítat....a prý takto to bude výhodnější....
Teda nevím...vždyť asi ještě nic neschválili....nebo ano....?
Poradíte? Hledala jsem nic....nenašla
Víte?
Díky Monka 159