Re: Názor - účto Příspěvková organizace
Jak jsem se rozhodla?
Po hlavě Dášo! Jdu do toho, mám s nimi DPP od ledna 2011, takže teprve teď začnu, nakoupila knihy např. Účetnictví příspěvkových organizací. Dále trošku doufám, že v začátcích mě bude pomocníkem účto za rok 2010 od původní účetní, po níž nastupuju. A pak věřím, že se v průběhu budu vzdělávat a pochopím. Víc nic neporadím :-) neb nevím.
PS: držím nám oběma palce!
Re: Názor - účto Příspěvková organizace
Přesně tak, na knihu se taky chystám, vytiskla jsem si jejich účetní standardy, ale jinak jsem jen ve fázi výběrového řízení, každopádně nové poznatky nikdy nezaškodí. Takže díky za podpůrnou reakci a mnoho úspěchů, zvládnete to!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 10. 2010 9:36
Dobrý den,
chci se poradit se zkušenými, kteří znají problematiku účtování příspěvkové organizace - v mém případě mateřské školky.
Jako účetní pracuji již 10 let, účtovala jsem jak jednoduché, tak podvojné účetnictví pro podnikatele
Nyní jsem dostala nabídku zpracovat účetnictví pro školku.
Známá účetní mi sdělila, že je jednodušší z niskovek účtovat třeba příspěvkovou organizaci než občanské sdružení či obec. Že příspěvkové organizace se od r. 2010 přiblížily účtování podnikatelskému.
Já však tuto problematiku neznám. Je rozdíl pouze v číslování účtů, nebo jsou tam nějaké specifické věci, které by mohly účetní jako jsem já (která účtuje jen pro podnikatele) dělat problém?