Názor - účto Příspěvková organizace

• (neregistrovaný)

26. 10. 2010 9:36

Dobrý den,
    chci se poradit se zkušenými, kteří znají problematiku účtování příspěvkové organizace - v mém případě mateřské školky.
    Jako účetní pracuji již 10 let, účtovala jsem jak jednoduché, tak podvojné účetnictví pro podnikatele
    Nyní jsem dostala nabídku zpracovat účetnictví pro školku.
    Známá účetní mi sdělila, že je jednodušší z niskovek účtovat třeba příspěvkovou organizaci než občanské sdružení či obec. Že příspěvkové organizace se od r. 2010 přiblížily účtování podnikatelskému.
    Já však tuto problematiku neznám. Je rozdíl pouze v číslování účtů, nebo jsou tam nějaké specifické věci, které by mohly účetní jako jsem já (která účtuje jen pro podnikatele) dělat problém?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2011 13:54

Dagmara (neregistrovaný)

Re: Názor - účto Příspěvková organizace
      Tak přesně tenhle "problém" teď řeším já, jak jste se rozhodla a zjistila jste něco nového za tu dobu? Taky bych se chtěla ucházet o místo v příspěvkové org. a znám jen podnikatelskou sféru ...

• 7. 1. 2011 14:40

tobolinka1 (neregistrovaný)

Jak jsem se rozhodla?

Po hlavě Dášo! Jdu do toho, mám s nimi DPP od ledna 2011, takže teprve teď začnu, nakoupila knihy např. Účetnictví příspěvkových organizací. Dále trošku doufám, že v začátcích mě bude pomocníkem účto za rok 2010 od původní účetní, po níž nastupuju. A pak věřím, že se v průběhu budu vzdělávat a pochopím. Víc nic neporadím :-) neb nevím.
      PS: držím nám oběma palce!

• 8. 1. 2011 19:24

Dagmara (neregistrovaný)

Přesně tak, na knihu se taky chystám, vytiskla jsem si jejich účetní standardy, ale jinak jsem jen ve fázi výběrového řízení, každopádně nové poznatky nikdy nezaškodí. Takže díky za podpůrnou reakci a mnoho úspěchů, zvládnete to!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).