Re: Prosím paní Jiřku,NEPLACENé volno x
>Dobrý den,
>chtěla jsem se poradit ohledně zaměstnankyně, která mi
>nastoupila 1.9.2010 a jelikož do konce roku bude
>potřebovat zhruba 11 dní dovolené,tak bych se chtěla
>zeptat,jak tuto situaci vyřešit?
>Celoroční nárok u naší organizace je 25dní=její nárok
>bude jen 8,5 dne + 2,5 dne budu řešit neplaceným
>volnem.
>Jedná se mi o to, zda za ni musíme odvést nemocenské
>pojištění za ty dny neplaceného volna,když ONA má doma
>2,5 letou dceru(tedy z hlediska nemocenského pojištění
>za ní plátcem pojištění je ještě stát, pokud nepracuje
>a dítě nedá do školního zařízení).Chápu to dobře???
>díky moc za pomoc.
Mohu se zeptat, co znamená "bude potřebovat zhruba 11 dní dovolené"?? Protože jak jsem se tu nedávno dočetla, tak pokud zaměstnanci neumožníte pracovat proto, že vyhlásíte celozávodní dovolenou a pošlete všechny domů, pak pro tuhle paní, co nemá dovolenou, je to překážka na straně zaměstnavatele (nepřidělil práci) a paní má nárok na zaplacení průměrem....
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 10. 2010 14:23
Dobrý den,
chtěla jsem se poradit ohledně zaměstnankyně, která mi nastoupila 1.9.2010 a jelikož do konce roku bude potřebovat zhruba 11 dní dovolené,tak bych se chtěla zeptat,jak tuto situaci vyřešit?
Celoroční nárok u naší organizace je 25dní=její nárok bude jen 8,5 dne + 2,5 dne budu řešit neplaceným volnem.
Jedná se mi o to, zda za ni musíme odvést nemocenské pojištění za ty dny neplaceného volna,když ONA má doma 2,5 letou dceru(tedy z hlediska nemocenského pojištění za ní plátcem pojištění je ještě stát, pokud nepracuje a dítě nedá do školního zařízení).Chápu to dobře???
díky moc za pomoc.