Re: OT: legisl.novinky!Všem!
autoři to nechápou jako diskriminaci,ale jako možnost, jak snížit vyplácené podpory a tím ušetřit ve st.rozpočtu, a to je podle nich velikáááánský rozdíl. Mělo by se jednat o podporu ve výši pouhých 45% prům.měs.výdělku.Takhle se má šetřit- na chudých,, mají sice málo, ale zato jsou jich miliony.
To jen otevře víc dveře k takovým praktikám jako je bossing.
to máte asi bohužel pravdu, ale co s tím naděláme? Kvalita našeho legislastivního procesu se přímo odvíjí od kvality nebo kvalifikace zainteresovaných osob, navíc v současné době,jak je jistě obecně známo, se vše řídí opatřeními na úspory v rozpočtu, snížení výdajů a zvýšení příjmů. Proto taky třeba schválila myslím včerna nebo dříve vláda nákup radaru a dalších pomůcek pro naše vojáky k vyhledávání min v Afghanistánu, což reprezentuje z rozpočtu výdaj pouhých 10 mil.Kč, tak to uváděl server i-dnes. Jsem přesvědčen, že bez toho bychom asi vůbec nemohli existovat.
Protože jsem dnes vyjímečně doma, nedopatřením jsem si pustila televizi - přenos ze sněmovny.
Chvíli jsem na to civěla jak praštěná, neboť pan kníže poklidně spal, žádná kamera ho nerušila.
Takže teď nevím, kdysi jsem kdesi četla, že spí, když někdo mluví báboly. Celou dobu mluvil pan premier. ..........
Nějak si nedovedu představit, že by mě nechal zaměstnavatel poklidně v zaměstnání spát. Vás někoho ano ?
Zrovna sleduji jednu z repríz, pan kníže svým postojem trefně glosuje situaci. Je fajn vidět pokrytectví, jak veřejný sektor dle premiéra údajně musí odrážet stav ekonomiky, přičemž je o něm hovořeno jako o něčem, co se poslanců a soudců netýká, zřejmě v jejich případě o veřejný sektor nejde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 10. 2010 9:30
Novela zákona o zaměstnanosti v bodech
26.10.2010, Zdroj: Verlag Dashöfer
Navrhovaná novela zákona o zaměstnanosti vnese do oblasti zaměstnávání výrazné změny.
Vláda České republiky schválila dne 22. září 2010 návrh novelizace zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti. V případě schválení dojde s účinností od 1. ledna 2011 k těmto změnám:
1. vyloučení možnosti pobírání podpory v nezaměstnanosti v souběhu s výkonem tzv. nekolidujícího zaměstnání;
2. poskytnutí podpory v nezaměstnanosti až po uplynutí doby, která odpovídá výši odstupného, odbytného nebo odchodného, které mu přísluší;
3. snížení podpory v nezaměstnanosti uchazeči o zaměstnání, který před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání bez vážného důvodu ukončil poslední zaměstnání sám nebo dohodou se zaměstnavatelem;
4. rozšíření vážných důvodů pro účely zákona o zaměstnanosti o vážný důvod spočívající v okamžitém zrušení pracovního poměru zaměstnancem podle § 56 zákoníku práce;
5. zavedení překlenovacího příspěvku na podporu zahájení samostatné výdělečné činnosti osobami, které jsou vedeny jako uchazeči o zaměstnání.