Re: Prosím o radu...cest.příkaz ano ne?
No právě,já vím ze ZP,že se má vyplácet stravné,ale jak k tomu donutit a přesvědčit šéfy,to je ta otázka hlavní:)
Já jim i řekla,že to tak má správě být jinak,ale oni,že nechtěj cestáky,že právě toho zaměstnance neošidí atd.
U nás na to byla kontrola z pracáku. Zam-nec si po propuštění za krádeže postěžoval, že jsme mu neplatili cesťáky. O těch krádežích to bylo jen mezi námi, šel přece po dobrém, dohodou. A ještě se po nás povozil. Takže od té doby mi šéfové aspoň v něčem věří, protože mu museli nejen vše doplatit, ale ještě pokutička ... trochu je to bolelo. Jinak to byl řidič auta, takže cestování bylo jednoznačně prokazatelné z náplně práce.
Zkušená účetní říká, že máte zaděláno na pěkný průšvih v okamžiku kontroly z inspektorátu práce....zaměstnanec se nemůže vzdát svých práv a náleží mu cestovní náhrady dle ZP. Právě tím, že máte doklady za ubytování¨, se lehce dokáže, že zaměstnanci vyjíždějí za prací mimo své pravidelné pracoviště a Vy je krátíte na stravném. To, že dostali lepší odměnu, Vám neodůvodní nevyplacení zákonných nároků.
dejte mi na ně kontakt, já jim poradím(zdarma), jak zpětně 3 roky dostanou z firmy veškeré platby, o které byli (dohodou?!) okradeni a s firmou zametou. To, že to vidíte jako nesprávné, Vás schválí, proto dotaz, zda je systém napadnutelný, považuji za zbytečný, jasně že je napadnutelný, protože je protizákonný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 10. 2010 15:47
Dobrý den,mám dotaz ohledně dle mého nesprávného zavedení systému v naší firmě s pracováním na zakázkách. Zaměstnanci vyjedou např.na místo zakázky a tam jsou dva tři dny. já pouze dostanu účtenku za ubytování. Prý se stravné neplatí,že je to domluvené se zaměstnanci a dostanou lepší odměnu. Je to nějak napadnutelné?
Vlastně není žádný cest.příkaz a jen je účtenka za ubytování v pokladně. Co na to říkáte zkušení účetní?
Děkuji za radu.