Re: Dohoda o provedení práce
U DPP lze sjednat cokoliv, co neodporuje zákonu, protože její úprava v ZP je velmi stručná, čili i způsob ukončení jej íplatnosti- nepůjde o klasickou zk.dobu dle § 35 ZP, ta se týká PP, ale lze sjednat zkušební dobu např. na osvědčení se při plnění pracovního úkolu dle ujednání v DPP. 3 měsíce se mi zdá dost dlouho, protože DPP je omezena limitem 150ti hod. za rok, ale záleží na co DPP budete uzavírat. Např. denní 1hod. úklid dá za měsíc 20 hod., za tři 60 hod., takže by to šlo, ale spíše bych viděl jako praktickou kratší dobu.
No chci to mít při podpoře na ÚP na 4 000,-- Kč hrubého a budu vybírat parkovné 4 hod. denně, jde mi o to, že jsem sehnala práci na HPP od poloviny listopadu na 95% a abych mohla kdykoliv tuto smlouvu ukončit a nastoupit do tohoto normálního PP. Je tam ale těch 5%, že to nemusí dopadnout, tak chci být jištěná, abych o práci na DPP nepřišla. Přeci jen v téhle době je těžké sehnat práci. Když by to v té polovině listopadu dopadlo, dostanu tuto práci zaplacenou, když vlastně nesplním podmínku OD - DO? Aspoň na internetu jsem koukala na vzor dohody, že je tam napsáno, že práce má být vyhotovena do. Teď v pondělí 1.11. budu tu DPP podepisovat, tak abych věděla jak to tam má být přesně specifikované. Děkuji za rady.
Poradíte mi ještě někdo, jak by to šlo udělat? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 10. 2010 14:21
Dobrý den, prosím vás může se v dohodě o provedení práce sjednat 3 měsíční zkušební doba a v případě nespokojenosti tuto zkušební dobu využít a skončit (jako u normálního pracovního poměru), i když daná práce ještě nebyla dodělána? Nebo jsou tu jiné podmínky? Prosím o radu a případně sdělení §, kde uvedené najdu. Děkuji za odpovědi.