Spoludlužník po rozvodu

• (neregistrovaný)

28. 10. 2010 18:34

Dobrý den,
    před 2 lety jsem se rozešel s manželkou. Aby se mohla přestěhovat a mohli jsme uzavřít majetkové vyrovnání, sehnal jsem jí byt a částečně jej zadotoval. Ona si ale musela na zbytek vyřídit půjčku ze stavebního spoření. Jelikož na ni se svým příjmem nedosáhla (máme 1 dítě a tak se v tu dobu příjem počítal na 3 osoby, jelikož jsme ještě nebyli rozvedeni), musel jsem být ve smlouvě uveden jako spoludlužník. Byt je napsán pouze na ni. V ČMSS mě paní co půjčku vyřizovala slíbila, že po rozvodu se mohu z půjčky vyvázat. Rozvedeni jsme od května tohoto roku, ale údajně mě ze smlouvy vzvázat nemohou, jelikož její příjem na krytí nedosahuje. Ona je nyní těhotná (na nemocenské) se svým novým přítelem, který jí údajně ručí, ale i tak prý nemají dostatečný příjem. Moc se mě tomu nechce věřit, jelikož přijem by se měl počítat již pouze na 2 osoby (na ni a dítě). Vlastně spolu nic společného (kromě dítěte) nemáme, ona má svou novou rodinu a byt je také napsán pouze na ni. Může mě prosím někdo poradit, jak se mohu bránit? Mohu to podat nějak k soudu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).