Re: Pracovní doba
Pokud máte ale přímo ve smlouvě, že budete pracovat 30 hodin týdně, přesčas vám nařídit nemohou. Proto máte zkrácenou pracovní dobu, že nechcete pracovat víc. Nebo to byl návrh zaměstnavatele? Hodiny odpracované navíc by vám ale zaplatit měli, do zák. prac. úvazku ovšem bez příplatku za přesčas.
Re: Pracovní doba
Ještě doplním: § 78 zákoníku práce, odst. 1 písm. i)
... U zaměstnanců s kratší pracovní dobu je prací přesčas práce přesahující stanovenou týdenní pracovní dobu; těmto zaměstnancům není možné práci přesčas nařídit. ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
29. 10. 2010 11:16
Dobrý den, mám smouvu na dobu neurč. na 6 hodin denně.tj.30 hodin týdně. Já pracuji každý den ale 8 hodin.Týdně hodin i 45 s jedním dnem volna, většinou v týdnu.Vedoucí mi ale měsíčně proplatí max. 30 hodin přesčasů placených v průměru a zbytek v dalším měsíci. Je možné aby mi takto vedoucí nařizovala směny a dávala mi tak málo volna? Díky Maru