Re: zaloha na daň z přijmu
Pravděpodobně jste u zaměstnavatele podepsala prohlášení poplatníka a je vám uplatňována sleva na dani na poplatníka, proto vám nevychází ke sražení žádná daň. To by vám ale měl umět zaměstnavatel vysvětlit, proč nemáte žádnou daň sraženou. Odpověď, že to takto počítá program není dostačující a vy byste zase měla vědět, co u zaměstnavatele podepisujete a proč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 10. 2010 6:27
Jsem zaměstnaná na 20hod./týden. Mzdu mám hodinovou 50,- Kč/hod. Za měsíc cca 4000,- Kč hrubý příjem. Někdy dostanu 15% odměnu. Na výplatní pásce nemám srazenou zálohu na daň z prijmu. Musím ji odvádět i v mém případě? Nerozumím tomu a můj zaměstnavatel říká, že daň mu program ve kterém zpracovává mzdu nevykáže. Nevím, ale myslím, že to není dobře. Prosím jk mám postupovat, rada bych měla mzdu v pořádku event. doplatila daň z příjmu.