Re: Rodičovská dov. - ukončení prac.pomě
Pokud sepíšete dohodu, tak bude záležet na datu, který si se zaměstnavatelem DOHODNETE, tedy ve vašem případě třeba k 6.1.2011. Pokud budete podávat výpověď, tak výpovědní doba začíná běžet prvním dnem následujícím po měsíci, ve kterém výpověď doručeíte zaměstnavateli. Takže pokud dnes podáte výpověď, začne vám výp.doba běžet 1.12.2010 a tím pádem budete v PP do 31.1.2011.
>>>>>>>Dobrý den, poprosím o radu, čerpám rod.dovolenou do
>>>>>>>tří let, syn se narodil 6.1.2008, měla bych nastoupit
>>>>>>>7.1.2011 do zaměstnání, .....................
........>>>Ano, děkuji za vysvětlení, nechci už nastoupit, tak
>>>jsem chtěla vědět, jestli bude správně k 6.1.2011,
>>>když
>>>bych měla 7.1.2011 nastoupit. Děkuji Vám
>>.....................
Nejsem si jistá, ale mám takový dojem, že den porodu (a z toho vyplývá i den narozenin) je již dnem "po době věku do 3let", a tak by RD měla být nax do 5.1. a tudíž i případná dohoda o skončení Prac.poměru., pokud by byla až ke dni narozenin, t.j. v tomto případě k 6.1.2011 (nebo pokud by byl nástup do zaměstnání 7.1.2011), pak by den 6.1.2011 měl být posuzován jako nepřítomnost - např. neplacené volno, nebo tak.... ráda bych také věděla, jak to v tomto případě je???? Doplní někdo předchozí dotaz a můj názor o správnou odpověď?
Děkuji za cenou informaci, a ještě bych poprosila, o odkaz na nějaký §, kde je tento výklad uveden - můj názor totiž vyplývá z kdysi absolvovaného školení (zřejmě nekvalitního?) a v ZP je psáno jen "do 3let věku" ne zda se tento den považuje, či nepovažuje...
Ráda bych si to prostudovala a poučila se. Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 11. 2010 12:53
Dobrý den, poprosím o radu, čerpám rod.dovolenou do tří let, syn se narodil 6.1.2008, měla bych nastoupit 7.1.2011 do zaměstnání, ale prac.doba mi nevyhovuje, chci prac.poměr ukončit. Jenom poprosím, když pošlu ukončení k 6.1.2011 tak mi zaměstnavatel nemusí vyhovět? Děkuji