Re: poruseni pracovni kazne
přesto, že není mnoho podrobností k tomuto případu, mám za to, že jste narušila vztahy na pracovišti, tím i obecně § 301 ZP a jeho rozhodnutí je oprávněné. Mimoto o premiích rozhoduje nadřízený, takže tam má v podstatě volnou ruku, jak to máte s 13.platem,nevím.
Jak vidíte, každá sranda něco stojí.
Re: poruseni pracovni kazne
Já si nemyslím, že se to týká nějakého porušení pracovní kázně, pokud nebylo vše organizováno v pracovní době. Ani § 301 se nezmiňuje o mimopracovních aktivitách zaměstnanců. Když to přeženu, tak by si mohl kdokoli stěžovat na spoluzaměstnance, že ho někde mimo pracoviště nějakým způsobem poškodil, např. sousedé spoluzaměstnanci, by si mohli jeden na druhého v práci stěžovat, že mu soused klepe špínu na rohožku a řešil by to zaměstnavatel jenom proto, že je to spoluzaměstnanec? Jinak s ostatním souhlasím, prémie jsou v rukou zaměstnavatele a skutečně každá sranda něco stojí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 11. 2010 18:32
Mam takovy problem v praci...Dala jsem jednu pani od nas z prace do radia aby si z ni udelali srandu, ze v praci neustale telefonuje a ona to vyhrotila tak, ze me chce vedouci sebrat z vyplaty premie a 13.plat..Je to pry hrube poruseni pracovni kazne...Myslite, ze na to ma vedouci pravo??Ja to povazuji spise jako sikanu...
Dekuji za radu..