Poruseni pracovni kazne

• (neregistrovaný)

1. 11. 2010 18:32

Mam takovy problem v praci...Dala jsem jednu pani od nas z prace do radia aby si z ni udelali srandu, ze v praci neustale telefonuje a ona to vyhrotila tak, ze me chce vedouci sebrat z vyplaty premie a 13.plat..Je to pry hrube poruseni pracovni kazne...Myslite, ze na to ma vedouci pravo??Ja to povazuji spise jako sikanu...
    Dekuji za radu..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 11. 2010 9:36

pája

Re: poruseni pracovni kazne
      přesto, že není mnoho podrobností k tomuto případu, mám za to, že jste narušila vztahy na pracovišti, tím i obecně § 301 ZP a jeho rozhodnutí je oprávněné. Mimoto o premiích rozhoduje nadřízený, takže tam má v podstatě volnou ruku, jak to máte s 13.platem,nevím.
      Jak vidíte, každá sranda něco stojí.

• 2. 11. 2010 10:09

xJ (neregistrovaný)

Já si nemyslím, že se to týká nějakého porušení pracovní kázně, pokud nebylo vše organizováno v pracovní době. Ani § 301 se nezmiňuje o mimopracovních aktivitách zaměstnanců. Když to přeženu, tak by si mohl kdokoli stěžovat na spoluzaměstnance, že ho někde mimo pracoviště nějakým způsobem poškodil, např. sousedé spoluzaměstnanci, by si mohli jeden na druhého v práci stěžovat, že mu soused klepe špínu na rohožku a řešil by to zaměstnavatel jenom proto, že je to spoluzaměstnanec? Jinak s ostatním souhlasím, prémie jsou v rukou zaměstnavatele a skutečně každá sranda něco stojí.

• 2. 11. 2010 10:13

pája

já jsem- nevím, zda správně- usuzoval, že šlo o jednání učiněné na pracovišti, v pracovní době, případně ještě telefonem zam-tele a tudíž
      o porušení ZP, nevím,chybí podrobnosti.

• 2. 11. 2010 10:16

xJ (neregistrovaný)

Tak teď si alespoň může tazatel vybrat, která varianta pro něho platí podle toho jestli se to dělo v pracovní době a na pracovišti a nebo mimo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).