Re: Ručit ???
>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>Koelgyně z práce mě požádlal zda bych jí nemohl dělat
>>>>>>ručitele, chce si vzít hypotéku, že by prý měla
>>>>>>ručitelů víc.
>>>>>>
>>>>>>Co myslíte mám jí ručit ??? A dá se to nějak ošetřit
>mnoho nešťastných ručitelů, kteří museli platit za
>neplatiče. Neručit, na hypotéku už vůbec ne. Cizím lidem
>bych vůůůbec ručit nešla.
Zásadně NE, nejen cizím, ani příbuzným,ani v rodině. Te´d pomáhám býv.spolužačce řešit- ručila synovi, ten prohrál firmu, sebrali jim barák, nemá kde bydlet, syn lítá po světě, dělá dluhy a ona jen shání různé přivýdělky, aby jí exekutor nesebral i to poslední.
NENENE!
Re: Ručit ???
Ručení je něco jiného než zástavní právo, které charakterizuje hypotéku. Na ručitele se věřitel obrátí když dlužník úvěr nesplácí. Nezačne-li za dlužníka plnit ani ručitel, realizuje věřitel zajištění úvěru - u hypotéky zástavní právo (exekuce, dražba). Jedinou výhodou ručení je možnost vymáhat po dlužníkovi to, co za něj ručitel uhradil jeho věřiteli.Jinak ale samozřejmě s ručením velice opatrně, ručit kolegyni za hypotéku fakt není dobrý nápad.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 11. 2010 5:10
Dobrý den,
Koelgyně z práce mě požádlal zda bych jí nemohl dělat ručitele, chce si vzít hypotéku, že by prý měla ručitelů víc.
Co myslíte mám jí ručit ??? A dá se to nějak ošetřit že kdyby nesplácela tak by byli první na řadě se splácení její další ručitelé.
Nebo mi poradtě co mám udělat, abych nemusel hned za ní platit ???
Děkuji Kameník