Kontrola FU

• (neregistrovaný)

2. 11. 2010 10:08

Dobrý den, prosím o radu, jedná se o firmu s.r.o., firma je založena od 1.9.2010 a nakupuje a dál prodává stavební materiál, tudíž máme za tu krátkou dobu nadměrný odpočet a obrat kolem cca 700tisíc. Finanční úřad po odevzdání DPH nám oznámilo, že přijde na místní šetření zkontrolovat faktury na vstupu a výsupu atd. Může mi prosím někd poradit na co se vše mám přichystat, nikdy jsem kontrolu z FU neměla a tak mám strach. Co vše budou chtít. Kontrolují i smlouvy atd? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 11. 2010 10:47

Klar.is (neregistrovaný)

Re: Kontrola FU
      Pokud máte vše v pořádku, nemáte se čeho bát. Je to obvyklé, že při prvním podání přiznání s nadměrným odpočtem se FÚ ozve.

• 2. 11. 2010 12:23

Michal777 (neregistrovaný)

Iren, v obratu bych problém vubec neviděl, ale nejsem si jistý zda jsem to pohcopil správně - nadměrný odpočet znamená že vám vrací DPH?

• 2. 11. 2010 13:20

pet.1 (neregistrovaný)

Ničeho se nebojte u nás je běžné, že chodí téměř vždy, pokud máme nadměrný odpočet :-)

• 4. 11. 2010 11:23

Roman Landgráf (neregistrovaný)

>>>Dobrý den, prosím o radu, jedná se o firmu s.r.o.,
      >>>firma je založena od 1.9.2010 a nakupuje a dál
      >>>prodává
      >>>stavební materiál, tudíž máme za tu krátkou dobu
      >>>nadměrný odpočet a obrat kolem cca 700tisíc. Finanční
      >>>úřad po
      >>>odevzdání DPH nám oznámilo, že přijde na místní
      >>>šetření zkontrolovat faktury na vstupu a výsupu atd.
      >>>Může mi
      >>>prosím někd poradit na co se vše mám přichystat,
      >>>nikdy
      >>>jsem kontrolu z FU neměla a tak mám strach. Co vše
      >>>budou chtít. Kontrolují i smlouvy atd? Děkuji
      >>
      >>Iren, v obratu bych problém vubec neviděl, ale nejsem
      >>si jistý zda jsem to pohcopil správně - nadměrný
      >>odpočet znamená že vám vrací DPH?
      >Ničeho se nebojte u nás je běžné, že chodí téměř vždy,
      >pokud máme nadměrný odpočet :-)

• 4. 11. 2010 11:32

Roman Landgráf (neregistrovaný)

Každopádně platí, že obávat se FÚ je principielně špatně, zejména pak za situace, kdy to máte podle Vašeho vědomí a svědomí v pořádku. Ale praxe daňových sporů vypovídá, že je to vždy o umění argumentace a dokazování a zejména, co všechno si necháte líbit, pokud správce daně zvolí spíše cestu šikany než racionálního naplnění účelu daňového řízení. Doporučuji tedy zdravé sebevědomí a případnou radu odborníka, protože v případě nikoli seriózního přístupu ze strany správce daně je potřeba včas zareagovat a vyžadovat Vaše práva. Pokud budete mít tedy potřebu, dovoluji si Vám nabídnout své služby (www.landgraf.cz), jsem daňový poradce s 16-ti letou praxí zejména v daňových sporech. Prosím, neberte to jako mojí laciou reklamu, jde mi skutečně o to, aby jsme si mi podnikatelé nenechávali od správce daně na zádech "dříví štípat".
      Hodně zdaru v jednání se správcem daně!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).