Re: Kontrola FU
Ničeho se nebojte u nás je běžné, že chodí téměř vždy, pokud máme nadměrný odpočet :-)
>>>Dobrý den, prosím o radu, jedná se o firmu s.r.o.,
>>>firma je založena od 1.9.2010 a nakupuje a dál
>>>prodává
>>>stavební materiál, tudíž máme za tu krátkou dobu
>>>nadměrný odpočet a obrat kolem cca 700tisíc. Finanční
>>>úřad po
>>>odevzdání DPH nám oznámilo, že přijde na místní
>>>šetření zkontrolovat faktury na vstupu a výsupu atd.
>>>Může mi
>>>prosím někd poradit na co se vše mám přichystat,
>>>nikdy
>>>jsem kontrolu z FU neměla a tak mám strach. Co vše
>>>budou chtít. Kontrolují i smlouvy atd? Děkuji
>>
>>Iren, v obratu bych problém vubec neviděl, ale nejsem
>>si jistý zda jsem to pohcopil správně - nadměrný
>>odpočet znamená že vám vrací DPH?
>Ničeho se nebojte u nás je běžné, že chodí téměř vždy,
>pokud máme nadměrný odpočet :-)
Každopádně platí, že obávat se FÚ je principielně špatně, zejména pak za situace, kdy to máte podle Vašeho vědomí a svědomí v pořádku. Ale praxe daňových sporů vypovídá, že je to vždy o umění argumentace a dokazování a zejména, co všechno si necháte líbit, pokud správce daně zvolí spíše cestu šikany než racionálního naplnění účelu daňového řízení. Doporučuji tedy zdravé sebevědomí a případnou radu odborníka, protože v případě nikoli seriózního přístupu ze strany správce daně je potřeba včas zareagovat a vyžadovat Vaše práva. Pokud budete mít tedy potřebu, dovoluji si Vám nabídnout své služby (www.landgraf.cz), jsem daňový poradce s 16-ti letou praxí zejména v daňových sporech. Prosím, neberte to jako mojí laciou reklamu, jde mi skutečně o to, aby jsme si mi podnikatelé nenechávali od správce daně na zádech "dříví štípat".
Hodně zdaru v jednání se správcem daně!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 11. 2010 10:08
Dobrý den, prosím o radu, jedná se o firmu s.r.o., firma je založena od 1.9.2010 a nakupuje a dál prodává stavební materiál, tudíž máme za tu krátkou dobu nadměrný odpočet a obrat kolem cca 700tisíc. Finanční úřad po odevzdání DPH nám oznámilo, že přijde na místní šetření zkontrolovat faktury na vstupu a výsupu atd. Může mi prosím někd poradit na co se vše mám přichystat, nikdy jsem kontrolu z FU neměla a tak mám strach. Co vše budou chtít. Kontrolují i smlouvy atd? Děkuji