Hlavní navigace

Délka schvalování starobního důchodu

  • (neregistrovaný)

    2. 11. 2010 11:11

    Již v květnu jsem odešel na důchod, veškeré dokumenty jsem dodal na schválení důchodu, v červnu jsem se informoval na místní pobočce tam mi uřednice řekla že je vše v pořádku je to již posláno do Prahy na centrálu. V září jsem se znovu informoval a řekla mi že tam volala že to čeká na schválení, podal jsem žádost na vyplacení zálohy a do dnešního dne mi nic přišlo. Nevíte Nějaký kontak na centrálu kde se vyřizují důchody. Chci se informovat v jakém stádiu je moje žádost. Nikdy jsem si nebral půčku a ted žijí z uspor které jsem měl na spokojené stáří. Je to normální tak dlouho schvalovat důchod.

    Děkuji za každou pomoc.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 11. 2010 11:24

      pája

      Re: Délka schvalování starobního důchodu
      Bohužel nejste sám, opakovaně se tento systém přemílá v telce, radiu a stejně to není nic platné!!!
      K prioritám ČSSZ patří kvalitní a rychlé poskytování služeb a informací klientům. Lidé se mohou v souvislosti s důchody obrátit na informační kancelář a call centrum ústředí ČSSZ, v ostatních věcech pak na klientská centra a informační pracoviště jednotlivých OSSZ. Informace médiím poskytuje odbor komunikace.

      Tento blábol najdete na stránkách ČSSZ, je to přímo výsměch. Doporučuji na stránkách ČSSZ najít kontakt, poslat urgenci formou stížnosti na liknavost, současně bych okamžitě psal na úřad ombudsmana, protože to je lumpárna 1. řádu.

    • 2. 11. 2010 13:53

      honza12 (neregistrovaný)

      Re: Délka schvalování starobního důchodu
      Jaká je průměrná délka vyřízení důchodu?

    • 2. 11. 2010 14:00

      pája

      Re: Délka schvalování starobního důchodu
      toto píše ČSSZ:
      V průměru se doba vyřízení žádosti o důchod při došetřování chybějících dob pojištění pohybuje kolem 3 měsíců. Ve výjimečných případech, kdy žádost nelze definitivně vyřídit z důvodu nezbytného šetření poskytuje ČSSZ žadateli před rozhodnutím o důchodu zálohu.

      Takže vidíte, že si dělají z lidí akorát srandu.Vy píšete, že jste předložil vše, čili nic nemuseli došetřocvat a stejně důchod nikde.
      Neváhejte, pište stížnosti, zkuste třeba i Blesk, Černé ovce nebo něco takového, ať se pohnout. Kdybyste neměl úspory, tak budete za chvíli bezdomákem- a to jen díky kvalitní a rychlé práci úředníků na teplých a dobře placených místečkách.

    • 2. 11. 2010 14:22

      xJ (neregistrovaný)

      Re: Délka schvalování starobního důchodu
      známé se osvědčil způsob "štěnice", otravovala a vyhrožovala tak urputně denně, že je nakonec zlomila

    • 3. 11. 2010 5:43

      honza12 (neregistrovaný)

      Re: Délka schvalování starobního důchodu
      Tak jsem se tam včera dovolal a uřednice mi mojí žádost našla, problém je v tom že jsem cca.4 roky jsem pracoval na slovensku před rozdělením a tak tak něco jen doplňují a to dělají jen 2 uřednice a lidí kteří dříve pracovali na slovensku je plno. Když jsem se zeptal na zálohu o kterou jsem již dříve požadoval tak mi řekla že žádnou žádost tam nemám tak vidím že tam je totální chaos. Jak říkáte příští týden budu otravovat znovu když nepříjde aspon záloha.

    • 3. 11. 2010 9:17

      pája

      Re: Délka schvalování starobního důchodu
      tak vidíte, pokecali jsme si a přece jen to bylo k něčemu dobré, nakonec je jasný důvod, proč se to táhne, ale Vy stejně dejte hned žádost o zálohu a otravujte, jak tady kolegyně psala furtumfurt.
      Důchodcům zdar.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).