Re: zaměstnání star.důchodce
Žádné povinnosti nemáte je jen na něm jestli si o důchod požádá.
Ani žádné změny ve výpočtu mzdy nejsou. Pokud si o důchod požádá nemusí skončit v zaměstnání a může pracovat tak jak dosud. Má stejná práva jako ostatní zaměnstnaci. Jen na zdravotní pojišťovnu nahlásíte změnu, že je důchodce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 11. 2010 12:53
Dobrý den, prosim Vás, potřebuji poradit. Máme ve firmě pána, ročník 1949. No vychází že k 12.11.2010 by měl nastoupit na starobní důchod. Prosím Vám, mám nějaké povinnosti - nahlásit na ossz? do kdy? atd. Já se ho ptala zda o důchod žádá a pán je velmi nepříjemný a řekl mi, že mi potom nic není, ale já to chci vědět, abych náhodou nezmeškala nějaké povinnosti. A dále chce tady zůstat do dubna, takže pokud si zažádá, tak tím pádem budou nějaké změny ve výpočtu mzdy?? Děkuji, jsem zde teprve druhým rokem a nikdy jsem se s tím nesetkala. :( Ještě jednou moc děkuji