Re: nákup PHM - účty
To,že někdo nakoupí na firemní kartu, vytvoří vůči němu pohledávku, tzn. zaměstnanec přinese paragon, účtuji 501/335, jakmile je platba na účtu - 335/221. Vytvořte analytiku 335 podle zaměstnanců, budete mít přehled, kdo co neodevzdal za paragon. A z výpisu lze poznat, čí kartou bylo placeno. Majitele bych účtovala na 355.
Re: nákup PHM - účty
Děkuji. Já jsem to tak měla, ale když si chci zaúčtovat výpis v agendě banky, tak tam musím mít přiřazený účet. U bú mám 221 a tady bych dala 231, ale pokud chci účtovat například poplatky, které jsou strhávány z bú, tak mi to dělá problémy (bú - 261.../221, karta - 568/261...), pak to právě vyžaduje tu 231.... Nevím, jak se toto řeší v praxi, já to řeším poprvé. Mám program Stereo. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 11. 2010 9:21
Dobrý den,
FO vedoucí účetnictví má úvěrovou kreditní kartu. Mohu účtovat nákup PHM 501/261... a posléze dle výpisu ke kartě 261.../231?
Je to tak možné? Potřebovala bych tam mít tu 261 kvůli výpisům.
Děkuji.